ŽELJKO KOMŠIĆ UPOZORAVA: “Plan je, u ovom historijskom trenutku, da Bosna mora…”

šapatom pasti”

 

 

Željko Komšić za portal Bosnainfo.ba ističe kako zapravo između Dodika i Cvijanović nema razlike u političkom smislu.

 

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić za portal Bosnainfo.ba komentirao je aktuelnu političku situaciju u BiH, ali i ocijenio kako očekuje težak period za našu državu.

 

 

 

 

“S obzirom da će se nakon ovogodišnjih izbora nastaviti politike koje agresivno potkopavaju integritet, suverenitet i euroatlansku budućnost BiH, a čiji su nosioci Dodik i HNS, posebno HDZ uz svu moguću podršku zvaničnog Zagreba, kod ocjene kampanje za izbor članova Predsjedništva BiH treba poći od te činjenice”, poručuje Komšić za portal Bosnainfo.ba.

 

 

Smatra kako možemo očekivati da situacija bude još teža.

 

 

“Čak je očekivati da situacija bude još teže i da se pritisci pojačaju. Zato, bez obzira kako to ko gleda i ko je kome simpatičniji, borba za funkciju člana Predsjedništva iz reda Bošnjaka i ne izgleda toliko važna. Jer, gotovo da se podrazumjeva da, ko god bude izabran, neće raditi protiv interesa BiH kao zemlje ravnopravnih građana i da se na toj poziciji neće naći osoba koja će popustiti pod pritiscima Dodika, Rusije ili Zagreba, tj. HDZ-a. Prava, teška politička bitka se odvija za pozicije na mjestima člana predsjedništva iz reda hrvatskog i srpskog naroda!”, naglašava Komšić.

 

 

Lider SNSD-a i aktuelni član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, biće kandidat te stranke za predsjednika entiteta RS na predstojećim izborima, dok je Željka Cvijanović izabrana za kandidata za člana Predsjedništva BiH.

 

 

Željko Komšić za portal Bosnainfo.ba ističe kako zapravo između Dodika i Cvijanović nema razlike u političkom smislu.

 

 

 

 

“Između Cvijanovićke i Dodika ne postoji niti jedna politička razlika, kao što ne postoji ama baš nikakva razlika između Čovića i Krišto. Vrlo je naivno vjerovati da je bolji izbor Cvijanovićka ili Krišto u odnosu na Dodika i Čovića! Sve je to isto i riječ je o istim politikama. Zato je bitno, da kandidat SNSD-a izgubi izbore kao i kandidat HDZ-a, odnosno Zagreba. U narednom vremenu koje će, ponavljam, vjerovatno biti još teže od prethodne četiri godine, jako je važno bar održati omjer 2:1 u korist BiH, ako već nije moguće 3:0.

 

 

Jasno je da svaki kandidat želi pobjedu ali ovdje nije riječ o takmičenju, riječ je o budućnosti ove zemlje, kakva će biti, čak da li će je biti ili će neprijatelji ove zemlje uspjeti u planu koji nisu realizirali niti u ratu! Taj plan je, u ovom historijskom trenutku, slikovito rečeno – Bosna (BiH) mora šapatom pasti!!!”, kazao je Komšić za portal Bosnainfo.ba.

 

 

 

(SB)

(1053)

ŽELJKO KOMŠIĆ UPOZORAVA: “Plan je, u ovom historijskom trenutku, da Bosna mora…”

About The Author
-