Walter Bakir Izetbegović brani SDA Sarajevo

Ovih dana u Sarajevu je počelo snimanje kineskog rimejka Šibinog “Waltera”! Ko će biti lažni Bata pokazat će tok radnje, ali je zato već poznato da smo u političkom životu BiH dobili novu “Operaciju Laufer”.

Naime, Dragan Čović je u strogoj tajnosti i po ko zna koji put nasamario (ovaj glagol nastao je, valjda, od imenice samar, a samar se, poznato je, na konja postavlja) Bakira Izetbegovića, te je kroz famozni “Mehanizam koordinacije” osigurao da čak ni sa EUROPOL-om naša država ne može potpisati nikakav sporazum sve dok to ne odobri i posljednji Čovićev policajčić u nekakvoj HDZ zabiti.

Kamo sreće da smo imali taj sporazum sa krovnom evropskom policijom, pa da njeni specijalci u glavnom gradu Hrvatske, početkom ovog mjeseca, uhapse formalnog šefa bh. države zato što se (opet tajno, majkumu) susreo sa potencijalnim ratnim zločincem iz Lištice Mijom Jelićem koji se, jelte, od bh. pravosuđa krije na teritoriji članice EU baš kao to što već godinama čine Ante Jelavići i ostala hercegbosanska zločinačko-kriminalna banda iz Čovićeve vladajuće stranke…U svakoj normalnoj zemlji prvorazredni bi skandal bio da se predsjednik jedne države sastaje sa kriminalcima i to u vrijeme dok se ti isti kriminalci kriju od pravosuđa države čiji je on predsjednik…Zvuči zapetljano, a u suštini prosto ko grah, ali to nije tema ove priče.

Alija Izetbegović je prije dvadeset godina u Dejtonu potpisao podjelu “BiH cijela iz dva-tri dijela”. Njegov biološki i politički nasljednik otišao je deset koraka dalje pa je sa svojim ahbabom iz kvote hrvatskog naroda, Čovićem dakle, dogovorio podjelu države, u koju se šatro obojica zaklinju, na cirka trinaest-četrnaest ravnopravnih ( i ravnogorskih) nacionalističkih getoa!

I zato mi nikad nećemo postati dio EU.

Prije će biti da će nam se država raspasti kao SFRJ.

Sjede tako danas kineski glumac i kineski reditelj iz kineskog Waltera, pijuckaju kinesko pivo sa Batinom slikom i razgovaraju kao ona dvojica Švaba iznad Sarajeva u čuvenoj sceni iz Šibinog filma:

I to je ta Operacija Laufer – govori Kinez, glumac u njemačkoj unifomi.

Četrdeset godina sam bio uvjeren da je Dragan Bojanić – Gidra najbolji glumac za ulogu lažnog Waltera. Tek sada, kada sam stigao u SDA Sarajevo, shvatam da je bolje tu ulogu dodijeliti Bakiru Izetbegoviću – reče Kinez, reditelj na besprijekornom bavarskom dijalektu.

I onda ide odjavna špica sa onom čuvenom muzikom Bojana Adamiča…

P.S. A da li će nam kineski reditelj otkriti ko bi u ovom našem aktuelnom političkom rimejku filma “Walter brani Sarajevo” najbolje odglumio ambicioznu potkazivačicu partizanskih ilegalaca, Mirnu? Ili da se ipak oslonimo na vlastiti intelekt i da samostalno zaključimo?

(52)

Walter Bakir Izetbegović brani SDA Sarajevo

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-