Urgentna vijest iz ‘Vodovoda’: Centar Sarajeva ostaje bez vode 24 sata, a najgore će biti u ovim ulicama…

Važno obavještenje o vodosnabdijevanju Kantona Sarajevo za utorak/srijedu, tačnije od 02.02. do 03.02.2016. godine, stiglo je iz KJKP ‘Vodovod i kanalizacija’, a u njemu se navodi sljedeće...

 

 

U prethodnom periodu svjedoci smo izgradnje VI transferzale i kružnog toka u naselju Buća potok. Investitori radova su Direkcija za ceste KS i Općina Novi Grad Sarajevo, dok  radove izvode firme Euroasfalt i Ergas. U sklopu radova izvršena je rekonstrukcija cjevovoda koji se nalaze u zoni gradilišta i to dijela glavnog potisnog cjevovoda profila DN 700, kao i dijelova distributivnog sistema tj. cjevovoda DN 200; DN 300 i DN 400.

 

Kako su radovi na dijelu vodovodnih instalacija u završnoj fazi, u utorak 02.02.2016. godine u ranim jutarnjim satima,  počeće se prespajanje na novopoloženi cjevovod profila DN 700. Navedeni cjevovod je glavni potisni cjevovod za trasport vode sa glavnog Izvorišta „Bačevo“ preko P.S. „Alipašin most“ za Rezervoar „Kobilja Glava“.

 

Kako se radi o veoma kompleksnim radovima, koji zahtijevaju punu pažnju i precizno vezivanje cjevovoda, u 07:00 sati doći će do prekida u vodosnabdijevanju slijedećih naselja: Koševsko Brdo, Ciglane, Velešići, Pofalići, Bare – Šip, Ugorsko, Hotonj, Hum Brdo, Kobilja Glava, Borak, Slatina – Poljine, te ulica Koševo, Patriotske Lige, Alipašina, Jezero, Danijela Ozme, Hasana Kikića, Kemal Begova, Crni Vrh, Odobašina, Kalemova, Omera Stupca, Avde Jabučice, Gorica, Tepebašina, Ključka, Mostarska, Goruša, Sutjeska.

 

Normalizaciju stanja vodosnabdijevanja navedenih lokaliteta, očekujemo u jutarnjim satima narednog dana (srijeda) 03.02.2016. godine.

 

Za sve dodatne informacije i dinamici radova na raspolaganju su Vam brojevi telefona Dispečerskog centra 033/ 210 – 707 i 033/ 220 – 435, koji su na usluzi našim sugrađanima 24 sata.
Molimo naše potrošače i sugrađane za razumijevanje, s obzirom da se radi o rekonstrukciji dijela cijevovoda, koji je veoma značajan za vodovodni sistem Kantona Sarajevo.

(135)

Urgentna vijest iz ‘Vodovoda’: Centar Sarajeva ostaje bez vode 24 sata, a najgore će biti u ovim ulicama…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-