DODIK NA PALAMA REPUBLIKU SRPSKU PROGLASIO DRŽAVOM: Ovdje je ‘92. sve počelo, ovdje smo formirali RS!

Republika Srpska jeste država. Republika Srpska je Dejtonski sporazum i BiH unijela u svoju teritoriju, imala je narod koji je htio tu republiku, to su kriteriji za državu, istakao je večeras predsjednik RS-a Milorad Dodik.

 

– Danas smo ispisali još jednu stranicu naše slavne historije i rekli da smo narod koji se bori za slobodu, za svoje pravo, stečeno pravo koje smo osvojili i ne vrijeđa nikog drugog izjavio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, koji je taj entitet u Bosni i Hercegovini večeras na Palama nazvao “državom”, javlja Anadolu Agency (AA).

Obraćajući se svojim pristalicama na centralnoj tribini Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na Studentskom trgu na Palama, Dodik je današnji referendum o 9. januaru kao Danu Republike Srpske proglasio uspjelim.

– Ovdje je počelo, ovdje je danas moralo da bude obilježeno. Daleke, ‘92. bio sam jedan od onih koji su odlučivali o tome kako napraviti republiku. Ja sam svjedok toga. U novembru ‘91. u Sarajevu donijeli smo odluku i formirali Srpsku republiku BiH, a ovdje na Palama 9. januara 1992, prije oružanih sukoba, prije stradanja, formirana je RS. Niko, nikada u historiji ovog naroda tu činjenicu neće oduzeti, izbrisati iz historije niti to može da uradi Bakir Izetbegović, niti bilo kakvi svjetski drugi mešetari koji bi najradije da nas nema, a počeli su s tim da nam ukidaju dan Republike i da nam kažu da RS nije ono što njen narod osjeća za nju nego da je nešto što oni misle, poručio je Dodik.

– Zato je republika kao država važna. Republika Srpska jeste država. Republika Srpska je Dejtonski sporazum i BiH unijela u svoju teritoriju, imala je narod koji je htio tu republiku, to su kriteriji za državu, istakao je predsjednik RS-a Milorad Dodik.

(Anadolija/ad)

(500)

DODIK NA PALAMA REPUBLIKU SRPSKU PROGLASIO DRŽAVOM: Ovdje je ‘92. sve počelo, ovdje smo formirali RS!

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-