Stevanović postavio pitanja Rimcu: Jeste li provjeravali dokumente Sebije Izetbegović?

Član Upravnog odbora KCUS-a Dragan Stevanović nakon što je, reagujući na odluku ministara zdravstva FBiH Rimca, poručio da ovaj put neće proći političko mešetarenje i trgovina, ministru je postavio i nekoliko pitanja.

 

 

 

Stevanović ističe da se pitanja tiču principijelnosti i legaliteta, a nikako politikanstva.

 

 

 

“Dosljednom i principijelnom ministru, legalisti nekoliko pitanja, navodi Stevanović i dodaje:

 

 

 

Od stupanja na dužnost da li ste provjeravali certifikat o završenom menadžmentu dr. Izetbegović tada aktuelne direktorice i zašto niste, a bilo je indicija da ga nema?

 

 

 

Da li ste tražili od tadašnjeg UO KCUS da provjeri indicije o uslovima koje ima direktorica za obavljanje dužnosti. Ako niste zašto niste?

 

 

Zašto ste bježali da pokrenete postupak smjene bivšeg UO iako je u više navrata odbijao da razmatra, po zahtjevu jednog od osnivača, status bivše direktorice?

 

 

Zašto ste pobjegli iz zgrade Vlade neposredno pred sjednicu i niste se izjašnjavali o razrješenju bivšeg UO i imenovanju PUO što je na kraju morala učiniti Vlada?

 

 

Ako ste legalista zašto ste legalista sada, a prije toga niste htjeli to biti?, objavio je Stevanović javno pitanja na društvenoj mreži Facebook.

 

 

 

Podsjetimo, jučer je postalo zvanično da ministar zdravstva FBiH Nediljko Rimac nije dao saglasnost za imenovanje dr. Ismeta Gavrankapetanovića za direktora KCUS-a.

 

 

 

Pravni odbor KCUS-a na sjednici krajem prošle godine za novog generalnog direktora imenovao je većinom glasova Ismeta Gavrankapetanovića, a već dan poslije svoju odluku dostavio Rimcu.

 

 

 

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović nije mogao preuzeti dužnost bez potrebne saglasnosti Nedeljka Rimca, koji je do danas skoro tri mjeseca izbjegavao dati svoj potpis na ovu odluku.

 

 

 

 

(Raport)

(232)

Stevanović postavio pitanja Rimcu: Jeste li provjeravali dokumente Sebije Izetbegović?

About The Author
-