izvesti pred Haški sud…”

 

 

“Poduzmimo nešto, još uvijek je moguće zaustaviti genocid”, zaključila je.

 

 

Španjolska ministrica za socijalna prava i šefica Podemosa Ione Belarra komentirala je sukob između Izraela i Hamasa.

 

 

“Netanyahu, na čelu Države Izrael, potpuno je izvan kontrole. Proglasio je UN nepoželjnim. Bitno je da mu međunarodna zajednica prestane povlađivati i da mu se suprotstavi. Ponavljam: ekonomske sankcije i embargo na oružje”, napisala je na X-u.

 

 

Naknadno je i objavila video na kojem predlaže “četiri stvari koje bi europske države mogle učiniti danas da zaustave genocid u Palestini”. “Danas smo saznali da je Netanyahu proglasio Ujedinjene narode nepoželjnima u Izraelu. To znači da UN-ovo osoblje neće imati vize za putovanje u to područje”, kazala je.

 

 

Španjolska ministrica: "Netanyahua treba izvesti pred Haški sud, Izraelu nametnuti ekonomske sankcije i embargo na oružje" | Dnevnik.ba

 

 

“Ovo je rezultat činjenice da ni Netanyahu niti država Izrael nisu smatrani odgovornima za svoju nezakonitu okupaciju palestinskog teritorija u posljednjim desetljećima. Postoje četiri stvari koje europske države mogu učiniti odmah. Prvo, prekinuti diplomatske odnose s državom Izrael. Drugo, provesti snažne ekonomske sankcije kao što je učinjeno s Putinom”, nastavila je.

 

 

Netanyahu bows to U.S. pressure to distance Israel from Putin

 

 

“Treće, uvesti embargo na oružje. Četvrto, kao što je također učinjeno u slučaju rata u Ukrajini, izvesti Netanyahua i sve političke vođe odgovorne za bombardiranje civilnog stanovništva pred Međunarodni kazneni sud. Poduzmimo nešto, još uvijek je moguće zaustaviti genocid”, zaključila je.

 

 

 

(SB)

(738)

ŠPANJOLSKA MINISTRICA ŠOKIRALA IZRAEL: “Netanyahu je izvan kontrole, treba ga…”

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-