Šok za SAD! Nadomak Amerike se dešava nešto opasno! Rusija ozbiljno pregovara sa nekoliko zemalja, Vašington će poludjeti!

Moskva vodi pregovore o dedolarizaciji trgovinskih odnosa s nekoliko zemalja Latinske Amerike, uključujući Kubu, Nikaragvu i Venezuelu, kao i s članicama BRICS-a.

 

 

 

Ostvaren je napredak po ovom pitanju, rekao je za RIA Novosti Alexander Shchetinin, direktor Odjela za Latinsku Ameriku Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

 

 

Proces pregovora između poslovnih i bankarskih struktura je u tijeku…

 

 

Traže se najprihvatljiviji i najprikladniji oblici suradnje kako bi se osigurale trgovinske i gospodarske veze naših zemalja. Jedan od načina je korištenje nacionalnih valuta, uvođenje kartica ‘Mir’ i izravna nagodba – rekao je Šćetinin na marginama Sanktpeterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (PMEF) 2024.

 

 

Naglasio je da oblici dedolarizacije mogu biti različiti, ali prioritet je razvoj suradnje.

 

 

Vodimo pregovore s mnogim zemljama.

 

 

To se događa i unutar BRICS-a, gdje postoje ideje o uvođenju alternativnih platformi za plaćanje…

 

 

 

Šok za SAD! Nadomak Amerike se dešava nešto opasno! Rusija ozbiljno pregovara sa nekoliko zemalja, Vašington će poludeti!

 

 

 

Pregovaramo i s brojnim drugim zemljama s kojima imamo normalne trgovinske i gospodarske odnose: Kubom, Nikaragvom, Venezuelom – istaknuo je Šćetinin.

 

 

Prema njegovim riječima, postoji napredak u pregovorima o dedolarizaciji trgovine između Latinske Amerike i Rusije.

 

 

PMEF 2024 održava se od 5. do 8. juna. RIA Novosti je informativni partner foruma.

 

(Informer)

(900)

Šok za SAD! Nadomak Amerike se dešava nešto opasno! Rusija ozbiljno pregovara sa nekoliko zemalja, Vašington će poludjeti!

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti, Zanimljivosti |
About The Author
-