SILOVAO ŠESTOGODIŠNJU DJEVOJČICU: “Nemoj nikome reći, neko bi se mogao jako naljutiti…”

Čovjek koji je silovao šestogodišnju djevojčicu rekao je svojoj žrtvi: “Nemoj nikome reći, neko bi se mogao jako naljutiti  na mene i ja ću onda otići u zatvor”.

Garry Paul Reader (31) proglašen je krivim za s*******e i danas osuđen na 11 godina zatvora.

Na sudu je rečeno je negdje između maja 2012. i 2013. godine Garry ostao sam sa svojom žrtvom i njenom braćom i sestrama. On je bio u sobi na spratu kada je pozvao djevojčicu u spavaću sobu, a ona se popela u krevet s njim. Prvo ju je pitao je li njen brat dolje, a onda joj je rekao: “Psst, budi tiha”. Tada ju je silovao.

Nakon napada rekao je djevojčici da nikome ne govori o tome jer bi on mogao završiti u zatvoru.

Zlostavljanje je izašlo na vidjelo tek u augstu 2013. godine kada je to djevojčica ispričala drugarici, koja juje nagovorila da se povjeri mami.

-To je užasan slučaj gdje žrtva nije bila dovoljno stara ni da shvati da je zlostavljana – rekla je detektivka Kirsty Kaye.

-Reader je iskoristio taj klasični alat zlostavljača i izrabljivača – strah i osjećaj krivnje kako bi žrtva šutjela. Žrtva i njena porodica dobile su pomoć posebno obučenih službenika, koji će im, nadamo se, pomoći da prevaziđu ovo što im se dogodilo.

(45)

SILOVAO ŠESTOGODIŠNJU DJEVOJČICU: “Nemoj nikome reći, neko bi se mogao jako naljutiti…”

| Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-