Sarajevo: Opljačkao prijatelja i istjerao ga iz stana

Prva policijska uprava jučer je oko 19.50 sati obaviještena da je oko 19.30 sati, u stanu u ulici Hadži Idrizova, općina Centar Sarajevo,

Policijski službenici su u ulici Džidžikovac, općina Centar Sarajevo, zatekli lice P.A., rođen 1992.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji je imao vidne povrede glave. Tom prilikom isti je izjavio da je dok se nalazio u stanu kod poznanika A.A. uz prijetnju vatrenim oružjem, isti od njega otuđio mobilni telefon, ručni sat, srebreni lančić i patike, nanijevši mu povrede, a potom ga istjerao iz stana.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod navedenog lica konstatovane lakše tjelesne povrede. Policijski službenici su došli do saznanja da je P.A., skupa sa prijavljenim A.A., dana 26.01.2016.godine izvršio krivično djelo razbojništva nad H.N. iz Sarajeva.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično fjelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo), isti je uhapšen i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, kao i pronalasku lica A.A.

(4)

Sarajevo: Opljačkao prijatelja i istjerao ga iz stana

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-