Putin ima još samo 60 dana da dobije ovaj rat, ukoliko se to ne desi slijedi katastrofa

Ratni stručnjak Harry Kazianis upozorio je za Express.co.uk da će ekonomske sankcije koje je Zapad uveo Rusiji zbog invazije na Ukrajinu dramatično naštetiti Rusiji. O smatra da će se i ruski režim i ruski predsjednik Vladimir Putin naći u problemu ako ne dobije rat u sljedećih 60 dana.

 

 

Kazianis, stručnjak za ratnu strategiju, objasnio je da će evropski plan da preusmjeri svoje oslanjanje na rusku naftu i plin imati ozbiljan utjecaj na rusku ekonomiju, koja je “već u ekonomskoj depresiji”.

 

 

Zapadni saveznici uveli su sankcije ruskim kompanijama, oligarsima i političarima koji su povezani s Putinovim režimom. Uveden je niz sankcija, uključujući zabrane uvoza i zamrzavanje imovine. Zapadne zemlje također su poduzele korake koji bi trebali pomoći u smanjenju ovisnosti o ruskoj energiji. EU je rekla da će smanjiti uvoz plina iz Rusije za dvije trećine u idućoj godini.

 

 

Povjerovao vlastitoj propagandnoj mašineriji

 

Kazianis smatra da je Putin povjerovao vlastitoj propagandnoj mašineriji, što se dogodilo mnogim diktatorima kroz historiju.

 

 

 

 

“Mislio da je će pobijediti u Ukrajini, zauzeti Kijev u roku od 48 sati, uspostaviti vlastitu vladu i da Zapad neće moći učiniti ništa po tom pitanju. Ali sada je to propalo, a u sljedećih nekoliko mjeseci te će se ekonomske sankcije dramatično osjetiti”, kazao je Kazianis, dodajući da da se Evropa u sljedećim godinama doista može prestati oslanjati na ruski plin i naftu.

 

 

Vlada mijenja pravila o istraživanju plina i nafte / Bljesak.info | BH  Internet magazin

 

 

“Kad se to dogodi, Rusija Kini i drugim kupcima može slati samo određeni dio nafte. Nakon toga, ruska ekonomija će biti u zastoju”, dodao je i istakao da je Rusija već sada u ekonomskoj depresiji. “To će se samo pogoršavati tokom mjeseci i godina koje dolaze, tako da je Putin stvarno u egzistencijalnoj situaciji u kojoj mora pokušati dobiti ovaj rat u sljedećih 60 dana. Ako ne uspije, mislim da će njegov režim biti u problemu”, kazao je Kazianis

 

 

Harry J. Kazianis

 

(Raport)

(682)

Putin ima još samo 60 dana da dobije ovaj rat, ukoliko se to ne desi slijedi katastrofa

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-