‘Protiv nas se vodi hibridni rat. Odbacujemo sve navode koji rukovodstvo i OSA-u BiH dovode u vezu sa osumnjičenima za krivična djela’

Iz OSA-e pozivaju sve partnerske agencije u Bosni i Hercegovini, policiju, tužilaštva i sudove na svim nivoima, da se aktivnije uključe u borbu protiv korupcije i kriminala

 

 

Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA BiH) danas se oglasila saopćenjem, u kojem tvrdi da se tokom nekoliko posljednjih godina intenzivno vodi hibridni rat protiv institucija države Bosne i Hercegovine, pogotovo protiv Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

 

 

Kako navode, napadi na Agenciju i njeno rukovodstvo sve su učestaliji posljednjih mjeseci s ciljem njene destabilizacije.

 

 

– Ovakvi dobro isplanirani napadi ometaju rad Agencije, ali ne i njeno funkcionisanje.

 

 

Posvećeni smo svom zadatku, prvenstveno zaštiti interesa Bosne i Hercegovine i njenih građana, borbi protiv kriminala i korupcije i svih prijetnji koji dolaze iznutra ili izvana.

 

 

U potpunosti odbacujemo sve navode koji rukovodstvo i Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH dovode u vezu sa osumnjičenima za krivična djela i molimo sve medije da prilikom objavljivanja informacija Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH i njenom rukovodstvu pišu na osnovu činjenica i na objektivan način kako se ne bi uznemiravala javnost u Bosni i Hercegovini i ugrožavao integritet Agencije i životi njenih uposlenika – stoji u saopćenju koje je poslato medijima iz OSA-e BiH.

 

 

SOA i BIA protiv OSA-e - Glas Istine

 

 

Također, pozivaju sve partnerske agencije u Bosni i Hercegovini, policiju, tužilaštva i sudove na svim nivoima, da se aktivnije uključe u borbu protiv korupcije i kriminala.

 

 

– Dosadašnja saradnja Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine sa partnerskim organizacijama u našoj zemlji i inostranstvu nikada nije izostala, pa tako neće ni ovaj put.

 

 

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH nastavlja raditi kao i do sada, u interesue države Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i građana – navedeno je u saopćenju OSA-e BiH.

 

(DEPO PORTAL/md)

(218)

‘Protiv nas se vodi hibridni rat. Odbacujemo sve navode koji rukovodstvo i OSA-u BiH dovode u vezu sa osumnjičenima za krivična djela’

About The Author
-