Panika u novom sjedištu kalifata: Misteriozni snajperist ubija ISIL-ove moćnike

U NOVOM središtu ISIS-ovog kalifata, gradu Sirte u Libiji, u posljednjih nekoliko dana snajperskim hicem ubijena su tri lokalna moćnika, piše Telegraph.

 

 

Niko nije siguran o čemu se tačno radi, je li riječ o jednom snajperistu ili više njih, ili je pak riječ o urbanoj legendi.

 

Ipak, tri ISIS-ova moćnika su ubijena, a u grad pod kontrolom islamista, inače rodni grad Moammera Gaddafija, uvukla se panika.

 

Posljednja žrtva misterioznog snajperista je Abdullah Hamad Al-Ansari, zapovjednik ISIS-a iz libijskog grada Obarija koji je ubijen 23. januara nakon što je izašao iz džamije u centru grada.

 

Grad Sirte pao je pod kontrolu islamista prošlog ljeta, a pretpostavlja se da se u gradu trenutno nalazi oko 2000 boraa ISIS-a.

 

Jedan je svjedok na internetu opisao paniku koja je zavladala među ISIS-ovcima nakon ubojstva spomenutog zapovjednika.

 

“Panika je zavladala među ISIS-ovcima, napamet su pucali po zraku samo da preplaše stanovnike dok su tražili snajperista”, napisao je.

 

Identitet snajperista postao je tema na internetu. Dok jedni smatraju da je riječ o vojniku iz obližnjeg grada Misrate, drugi su otišli toliko daleko da tvrde kako je riječ o američkom specijalcu koji operira u regiji kako bi prikupio podatke o ISIS-u.

 

(35)

Panika u novom sjedištu kalifata: Misteriozni snajperist ubija ISIL-ove moćnike

| Slider, Vijesti |
About The Author
-