NEDIM SLADIĆ UPOZORIO: “Temperature će u hladu prelaziti 40 stepeni, slušajmo struku”

Zaštitite se od sunca, ne izlazite bez prijeke potrebe u najtoplijem dijelu dana i unosite što više tekućine, samo su neki od savjeta medicinskog osoblja…

 

 

Od danas je zbog visokih dnevnih temperatura snazi je narandžasto upozorenje uz maksimalne temperature od 32 do 38 stepeni u najtoplijem dijelu dana, saopštili su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

 

 

Također, kako navode meteorolozi u naredna  dva dana: u većini predjela na snazi će biti crveno, a samo u pojedinim regijama, narandžasto upozorenje uz maksimalne temperature do 41 stepen.

 

 

S obzirom na to da su ove temperature su potencijalno opasne, meteorolog Nove BH Nedim Sladić je za N1 kazao da će u pojedinim dijelovima Hercegovine temperature prelaziti i više od 40 i to zvaničnih u hladu izmjerenih stepeni što za građane znači da subjektivni osjećaj toplote biti još i veći.

 

 

Za čitatelje N1, Sladić je poručio:

 

“Prognoza je jasna i obrazložena proteklih dana. Slijedimo preporuke zdravstvenih i hidrometeoroloških službi.”

 

 

Zaštitite se od sunca, ne izlazite bez prijeke potrebe u najtoplijem dijelu dana i unosite što više tekućine, samo su neki od savjeta medicinskog osoblja.

 

(SB)

(455)

NEDIM SLADIĆ UPOZORIO: “Temperature će u hladu prelaziti 40 stepeni, slušajmo struku”

About The Author
-