Nakon nesreće na Stupu u kojoj je poginula pješakinja: Vozač pušten iz pritvora

Armin Muratović, 26-godišnjak osumnjičen da je u četvrtak na Stupu skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Fikreta Salman, pušten je na slobodu.

Kako je potvrđeno u Općinskom sudu Sarajevo, Muratoviću su određene mjere zabrane – oduzet mu je pasoš i ograničeno kretanje.

U Sudu su smatrali da nije bilo osnova da mu se odredi pritvor, te su odbili prijedlog Tužilaštva o određivanju jednomjesečnog pritvora.

Podsjećamo da je Muratović osumnjičen da je, vozeći BMW X5, udario u improvizirana metalna kolica koja je ispred sebe gurala Selman. Kolica su se od siline udara zanijela i udarila u parkirano priključno vozilo Lambert (164-M-299). Nesretna žena pala je na asfalt te, uslijed teških povreda, preminula na licu mjesta.

Muratović nije bio pijan niti pod utjecajem opijata.

„Recite mi, jesu li ga pustili da još nekoga ubije? Ostavio je dijete od osam i po godina bez majke. Kako se to moglo dogoditi? Preživjeli smo rat supruga i ja i sada je on ubio. Život mi je uništio! U kojoj državi se još ovakve stvari dešavaju, ubiti ženu i krivca pustiti na slobodu? Ovo je za ne povjerovati! Pa kako se to moglo desiti“, kazao je za Avaz Fikretin suprug, Adem Salman.

(12)

Nakon nesreće na Stupu u kojoj je poginula pješakinja: Vozač pušten iz pritvora

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-