PORODICA MALOLJETNIKA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO IZBAČENA JE IZ STANA

Nakon tragičnog događaja, tuče maloljetnika koja je završila ubistvom majka maloljetnika E.D. objavila je status na facebook profilu, te prepisku sa stanodavcem u kojem joj saopštava da napusti stan u kojem boravi sa porodicom. 

 

 

– Iz straha od događaja dobili smo otkaz, potreban nam je stan koji bismo plaćali u narednim mjesecima dok naša kuća ne bude spremna za useljenje, toliko o ljudskosti i humanosti u teškim trenucima – napisala je majka pored ostalog na Facebook profilu. 

 

Prema njenim tvrdnjama stanodavac navodi kako ‘’situacija opasna’’ i kako ‘’on zna čije je dijete poginulo i koliko su ti ljudi opasni.’’

 

Podsjetimo, roditelji maloljetnog E. D. koji se tereti za ubistvo Osmanovića za Oslobođenje i TV1 su kazali da su njihovi sinovi već dvije godine maltretirani od Osmanovića i njegovih prijatelja. Sve napade su, kako tvrde, prijavili sarajevskoj policiji, ali je reakcija nadležnih izostala.

 

– Da nije bilo tog noža, ta bi sjekira presudila i jednom i drugom – kazao je otac osumnjičenog, prenosi TV1

 

Danas su se oglasili i iz MUP-a KS-a. Demantovali su tvrdnje roditelja 15-godišnjeg E. D. koji se tereti za ubistvo Ronalda Osmanovića (21) tvrdeći da nikad nisu podnijeli prijavu protiv ubijenog i S. G. koji se tereti za pokušaj ubistva D. D, starijeg brata od osumnjičenog E. D.

 

Faksimil prepiske

(Hayat / Foto: Screenshot)

(748)

PORODICA MALOLJETNIKA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO IZBAČENA JE IZ STANA

About The Author
-