Mirzad Brkić: Ja sam žrtveno janje, skinuli su me s vješanja. Želim u Jagomir!

U četvrtak je u Općinskom sudu u Sarajevu počelo suđenje Mirzadu Brkiću, sinu pjevačice Hanke Paldum. Brkić je 14. januara 2014. godine u ulici Zvornička automobilom udario pješakinje Arijanu Žigu, Ismetu Kovač i Magbulu Džuderiju.

Brkić je upravljao neregistrovanim Nissanom, brzinom od 70 km/h, a u jednom trenutku je skrenuo u suprotnu traku i na trotoaru udario pješakinje. Žiga i Džuderija su tom prilikom zadobile teške tjelesne povrede, a Kovač je lakše povrijeđena.

“Tužilaštvo će dokazati da je optuženi počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret i za naredni pretres predlažemo oštećene pješakinje kao svjedoke”, kazala je tužiteljica Aida  Bajraktarević.

Lejla Čović, advokatica Mirzada Brkića kazala je da su u toku pregovori sa Tužilaštvom oko sklapanja sporazuma o priznanju krivice.

“Nisam psihički dobro i želim ići pravac na Psihijatriju i Jagomir na liječenje! Imam papire da nisam dobro i nisam bježao. Napisao sam oproštajno pismo, skinuli su me sa vješanja… Ja sam ovdje žrtveno janje. Samo želim u Jagomir”, kazao je Brkić sutkinji Elviri Begović, piše Faktor. 

Brkić je priznao da je on upravljao automobilom, te da je s njim bila još jedna osoba.

“Gospodin je pošao da izađe preko ceste, ja sam skrenuo da ga ne udarim i malo se vratio jer sam izletio iz trake. Kunem se da sam samo dvoje udario, treću osobu nisam. Vidjeli su skup džip, sina Hanke Paldum i rekli da ću platiti odštetu”, kazao je Brkić.

Nastavak suđenja zakazan je za 12. februar kada bi trebale svjedočiti povrijeđene pješakinje.

(120)

Mirzad Brkić: Ja sam žrtveno janje, skinuli su me s vješanja. Želim u Jagomir!

| Magazin, Slider, Vijesti |
About The Author
-