KO SU BRAĆA ANTE I IVAN ŠUŠNJAR: Krije li bratski dogovor tajnu Čovićeve plinske interkonekcije?

Antin brat Ivan Šušnjar bivši je direktor je u tvrtki PPD BiH, bosanskohercegovačkoj tvrtki kćeri PPD-a, tvrtke u vlasništvu Pavla Vujnovca, koji je jedan od ključnih igrača na hrvatskoj energetskoj sceni.

 

 

Prema tvrdnjama većine medija, glavni kandidat za mjesto novog ministra gospodarstva i energetike u Vladi RH je Ante Šušnjar, čovjek iz najužeg vodstva Domovinskog pokreta, član Predsjedništva stranke i Suda časti (kao član tog tijela sudjelovao je i u izbacivanju Miroslava Škore iz Domovinskog pokreta).

 

 

Šušnjar se dosad rijetko eksponirao u javnosti. Bio je na predizbornoj debati RTL televizije kao predstavnik Domovinskog pokreta, iako nije bio na listi stranke, bio mu je to jedan od rijetkih javnih istupa, a tom prilikom nije otklonio mogućnost da bude ministar.

 

 

Šušnjar je odvjetnik, suvlasnik odvjetničkog društva Potočnjak i Šušnjar, koje je prema podacima Fine u 2023. zapošljavalo tri osobe. Prihodi društva bili su nešto veći od 200 tisuća eura u 2023., što je bio rast od 52 posto u odnosu na godinu prije.

 

 

Neto dobit bila je 80 tisuća eura, što je čak 351 posto više nego godinu ranije. Supruga Ante Šušnjara liječnica je u KB Dubrava, no ono što je zanimljivo u okolnostima u kojima ga se izdvaja kao potencijalnog novog ministra gospodarstva jest činjenica koju je sada otkrio Forbes.

 

 

 

 

 

 

Naime, Antin brat Ivan Šušnjar bivši je direktor je u tvrtki PPD BiH, bosanskohercegovačkoj tvrtki kćeri PPD-a, tvrtke u vlasništvu Pavla Vujnovca, koji je jedan od ključnih igrača na hrvatskoj energetskoj sceni.

 

 

 

Ivan Šušnjar je od 2016. do 2018. radio u centrali PPD-a u Hrvatskoj, potom na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a u siječnju 2023. godine odlazi u BiH. Supruga Ivana Šušnjara, brata potencijalnog ministra, zaposlena je, pak, u – Ini.

 

 

Ivan Šušnjar je kao doktor ekonomskih znanosti predstavljen i kao član Osnivačkog odbora Domovinskog pokreta na osnivačkom Saboru stranke u veljači 2020., kada je za predsjednika izabran Miroslav Škoro, piše Forbes.

 

 

Nakon objave teksta u Forbesu, koji je prenio i Jutarnji list, stigao je demantij iz kompanije PPD u kojem je navedeno da Ivan Šušnjar ne radi u PPD BiH od 2018. godine.

 

 

“Kao što je vidljivo u „Registru poslovnih subjekata Bosne i Hercegovine“ gospodin Ivan Šunjar nije direktor PPD-ove tvrtke u Bosni i Hercegovini. Još u kolovozu 2018. godine prestao je njegov radni odnos i otad nema poveznice s kompanijom ili povezanim društvima”, navodi se u demantiju PPD-a.

 

 

Međutim, zanimljivo je da je na web stranici PPD-a BiH Ivan Šušnjar bio naveden kao direktor sve do objave Forbesovog teksta, da bi nakon objave teksta njegova fotografija bila uklonjena sa stranice.

 

 

 

 

(SB)

(53)

KO SU BRAĆA ANTE I IVAN ŠUŠNJAR: Krije li bratski dogovor tajnu Čovićeve plinske interkonekcije?

About The Author
-