KONAKOVIĆ OTKRIO KARTE: „Od Bakira Izetbegovića ne očekujem čestitku, na predstojećim izborima u Mostaru podržat ćemo…“

„Na Adnana Delića ozbiljno računamo, on je osvježenje na političkoj sceni”, kazao je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, u emisiji “Polis” na TVSA.

 

 

Delić je politički nepoznat, ali mnogi građani ga poznaju kroz humanitarni rad i sport.

 

 

Bio je kandidat “četvorke” za načelnika općine Novi Grad, a pobjeda mu je izmakla za oko hiljadu glasova pa je pobjedu proglasio Semir Efendić iz SDA. Delić je osvojio oko 20.000 glasova, a samo nešto više imao je Efendić, koji je 2016. godine imao 30.000 glasova, prenosi Patria.

 

 

Konaković je, govoreći o novoj Vladi KS, čije se imenovanje očekuje u drugoj polovini decembra, istaknuo kako će veći broj ministara u Vladi KS biti nestranački kadar, a koji su dokazani u svojoj struci.

 

 

Ovakva izjava je na tragu prijedloga Aljoše Čampare koji je dio nove skupštinske većine o formiranju ekspertske vlade. S obzirom na tešku zdravstvenu i ekonomsku krizu, Vlada sastavljena od različitih stručnjaka može voditi ka oporavku Kantona Sarajevo.

 

 

Konaković je najavio da će Narod i pravda pružiti podršku Bh. bloku (SDP BiH i Naša stranka) u Mostaru na predstojećim izborima 20. decembra.

 

 

Na pitanje da li mu je čestitala SDA na uspjehu NiP-a na lokalnim izborima, Konaković je kazao da jesu neki pojedinci, ali da od predsjednika SDA Bakira Izetbegovića to i ne očekuje.

 

 

 

 

Predsjednik NiP-a odbacio je svaku mogućnost da će Efendić biti dio te stranke.

KONAKOVIĆ OTKRIO KARTE: „Od Bakira Izetbegovića ne očekujem čestitku, na predstojećim izborima u Mostaru podržat ćemo…“

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-