Izrael gubi rat u Gazi: bivši zamjenik šefa Mossada

Izraelski zastupnik i bivši zamjenik šefa obavještajne agencije Mossad kritizirao je tekući rat u Gazi, rekavši da je “uzaludan”, jer je rekao da je Izrael na gubitku i upozorio da se suočava s ekonomskim kolapsom.

 

 

 

“Ovom ratu nedostaje jasan cilj i očito je da ga nedvosmisleno gubimo”, rekao je Ben-Barak za izraelski javni radio.

 

 

“Prisiljeni smo sudjelovati u borbama na istim područjima i na kraju izgubiti više vojnika”, rekao je.

 

 

“Također smo suočeni s neuspjesima na međunarodnoj sceni, s našim odnosima sa Sjedinjenim Državama koji su se značajno pogoršali, a izraelsko gospodarstvo u padu”, rekao je i dodao: “Pokažite mi jednu stvar u kojoj smo uspjeli.”

 

 

Palestinske frakcije svakodnevno izvještavaju o ubojstvima i ranjavanju izraelskih vojnika zajedno s uništavanjem vojnih vozila često dijeleći video isječke koji dokumentiraju njihove operacije.

 

 

Lokalno se izraelske vlasti suočavaju s optužbama za prikrivanje većeg broja žrtava i ozljeda u vojnim redovima.

 

 

Brigade Al-Qassam, vojno krilo pokreta Hamas, priopćile su u subotu da su ubile 15 izraelskih vojnika istočno od grada Rafaha u južnom Pojasu Gaze.

 

 

Također su u petak izjavili da su u proteklih 10 dana gađali 100 različitih izraelskih vojnih vozila na svim frontama sukoba.

 

 

Izrael je nastavio svoju brutalnu ofenzivu na Pojas Gaze unatoč rezoluciji Vijeća sigurnosti UN-a koja zahtijeva trenutni prekid vatre u enklavi.

 

 

Nakon više od sedam mjeseci izraelskog rata, golemi dijelovi Gaze ležali su u ruševinama usred osakaćujuće blokade hrane, čiste vode i lijekova.

 

 

Izrael je optužen za “genocid” pred Međunarodnim sudom pravde, koji je naredio Tel Avivu da osigura da njegove snage ne počine djela genocida i da poduzmu mjere kako bi zajamčili pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.

 

(Logično)

(231)

Izrael gubi rat u Gazi: bivši zamjenik šefa Mossada

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-