I RADOVAN VIŠKOVIĆ DOBIO KRILA, PA PORUČUJE VISOKOM PREDSTAVNIKU: “Ili obezbjedi papire ili se vrati u svoju zemlju”

Sve nakon Dodikovih izjava…

 

 

Premijer bh.entiteta Republika Srpska Radovan Višković kazao je da Christian Schmidt treba da obezbijedi papire za obavljanje posla u Bosni i Hercegovini ili da se vrati u svoju zemlju.

 

 

“Krajnje je vrijeme da se odgovara za svoje postupke. Ja ne želim uopće, čak vidite u medijima da uopće ne izgovaram njegovo ime i prezime. On kao pojedinac u suštini mene ne zanima. Ako je Dejtonskim ustavom predviđeno da visoki predstavnik ima potvrdu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, gospodin dotični nema takvu vrstu odbrane. Onda on ne može biti legalan i kao takav nije priznat u RS-u”, kazao je Višković.

 

 

Šmit tvrdi da je izjava lidera RS akcioni plan za secesiju, Rusija tražila da se on udalji - Insajder.in

 

 

Naveo je da što se tiče njega lično ili države iz koje dolazi apsolutno nema ništa protiv i da bi se isto ponašali i da dolazi iz Rusije ili članice EU.

 

 

“Moraš imati validna dokumenta da bi se predstavljao da radiš taj posao za koji se predstavljaš. Ono što danas imamo, pogotovo donošenje i nametanje zakona, dovodi nas u poziciju da neko ko je došao turistički u BiH kaže ‘ja danas ovdje odlučujem, ja se pitam i donosim zakone’. Onda ja postavljam logično pitanje šta će izbori u Bosni i Hercegovini, šta će tolike skupštine, premijeri, ministri, šta će vlast”, naveo je on.

 

 

Dodik i Šmit: Kako poljoprivrednicima nadoknaditi štetu - Televizija K3

 

 

Rekao je da se onda on treba brinuti i za penzije i za plate i za socijalna davanja.

 

 

“Ne, ja ću birati ono što meni odgovara, a vi se bavite onim čime se ja u životu ne bih bavio. To je poniženje prije svega za Bosnu i Hercegovinu i ono što mene zabrinjava kao akademskog građanina ove zemlje je zašto su ljudi u drugom entitetu u BiH prihvatili tu činjenicu. Zašto su prihvatili da imaju protektorat kojeg u ovakvom obliku nema nigdje”, kazao je Višković.

 

 

Dodik zaprijetio Schmidtu hapšenjem - Kameleon M&M

 

 

Dodao je da je nametanje zakona poniženje za sve građane ove zemlje i da neizabrani stranac ne može voljeti više zemlju od Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih

 

 

“Gospodine ili obezbijedi papire ili vrati se u svoju zemlju i uživaj u životu”, zaključio je Višković.

 

 

POVEZANI SADRŽAJ – KISELI OSMIJEH I TOTALNI MUK; DANAS JE MANUEL SARRAZIN PONIZIO MILORADA DODIKA: Evo šta mu je ponudio…

 

 

(SB)

(1116)

I RADOVAN VIŠKOVIĆ DOBIO KRILA, PA PORUČUJE VISOKOM PREDSTAVNIKU: “Ili obezbjedi papire ili se vrati u svoju zemlju”

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-