HRVATSKI MEDIJI SLAVE: Našli su novi nadimak Edinu Džeki…

Edin Džeko večeras je protiv Palerma imao nesvakidašnji promašaj, a čini se kako je to obradovalo hrvatske medije, koji donose senzacionalističke naslove. Pročitajte u nastavku:

EDIN DŽEKO u 28. minuti utakmice 26. kola Serie A između njegove Rome i Palerma, pri rezultatu 0:0 promašio je nepromašivo.

Maicon ga je savršeno poslužio s desne strane, a na jedva dva metra od gola na drugoj vratnici usamljeni Džeko primio je loptu pred praznim golom.

U takvim situacijama kaže se da igrač treba samo postaviti nogu da lopta udari u nju i to je gol, ali Džeko je očito to uradio pogrešno i ne samo da je promašio, umjesto da loptu rutinski pošalje u prazan gol, nego mu je otišla na drugu stranu, točnije od lijeve vratnice, na kojoj je sam bio, lopta mu se odbila od noge i otkotrljala pored suprotne, desne.

Ništa čudno da je šokirani Džeko nakon toga u nevjerici zagrlio stativu.

Ali, ova priča ipak ima happy end, jer dvije minute kasnije, utjehu Džeki pružio je njegov sunarodnjak i suigrač Miralem Pjanić centaršutom s također desne strane, kojeg je Džeko lijepo smirio prsima, a zatim ljevicom s desetak metara zabio u mrežu golmana Alastre za vodstvo Rome 1:0…

(36)

HRVATSKI MEDIJI SLAVE: Našli su novi nadimak Edinu Džeki…

| Magazin, Slider, Sport, Vijesti |
About The Author
-