Evo šta su robijaši iz Zenice poručili Arnelinim ubicama…

Ubistvo Arnele Đogić potreslo je cijelo Olovo i okolicu. Svi su šokirani zlodjelom koje su napravili Muriz Brkić i Avdija Selimović. Jedan od osumnjičenih za ubistvo Arnele prije par dana na svom Facebooku objavio je apel da se pomogne u potrazi za njenim tijelom.

Naime, dok se još nije znalo šta se s njom dogodilo, dok su za njom tragali porodica i prijatelji, te su se građani molili da jave ako što znaju, Muriz Brkić je podijelio vijest o Arnelinom nestanku uz status; “Olovo na noge, ne lajkaj, nego share! Šta god čujete i vidite, javite njenom bratu na broj tel. 062- …”.

Njegov profil je sada zatrpan raznim porukama u kojima mu se prijeti da će mu robijaši iz Zenice zagorčati život i da ga čekaju.

Jedan od građana Olova kaže kako niko nije slutio na ovakav rasplet događaja.

“Nisam ih lično poznavao, ali viđao sam ih, ovo je malen grad, svi se poznaju, da će se nešto ovakvo dogoditi, niko nije ni slutio. Znam da je Muriz iz problematične porodice”, rekao je on.

Da je Brkić imao teško djetinjstvo pišu i prijatelji dvojice osumnjičenih za zločin koji su ih se jučer odricali te izražavali zgražanje njihovim činom.

“Osam godina proveli smo skupa u istom razredu, dijelili i dobro i zlo, bili podrška jedni drugima, a sad ovaj gnusan čin koji ste napravili. Sjećam se kao jučer da je bilo Murize kada vas je otac tukao i progonio, kada si zajedno sa svojom mamom i sestrama završio u domu…, a ti si sad postao monstrum koji je oduzeo mladi život… A ti Avdija, bio si tako dobar prijatelj i bili smo dobri prijatelji, sad si ubica jedne mlade djevojke… Ukrali ste njen život, mladost, osmijeh i sreću, postali ste monstrumi našeg malog grada. Kako ste mogli da je ubijete, zašto ste joj to uradili, ko zna kako ste to uradili… Ne mogu da vjerujem da ste to mogli, da su naši učitelji i naš grad hranili i odgajali monstrume kao što ste vi”, napisala je jedna njihova poznanica, prenosi Dnevni list.

Zbog tragičnih događaja i održavanja dvije dženaze Općinski načelnik Đemal Memagić i Općina Olovo donijeli su odluku da se petak, 4.mart, proglasi Danom žalosti na području općine Olovo.

(56)

Evo šta su robijaši iz Zenice poručili Arnelinim ubicama…

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-