DOKTORI U SARAJEVU DJEVOJCI OTVORENO REKLI KAKVU IMA DIJAGNOZU: Sada joj je nada…

“Prošla sam rat i sve golgote koje je on nosio, ostala bez oca, sa majkom i sestrama nastavila da se borim kroz život, a život ko život, uvijek priredi nešto novo….ovoga puta na žalost jednu tešku bolest…”

Ovako svoju priču započinje Muamera Đip (33), djevojka porijeklom iz Višegrada u Bosni i Hercegovini, kojoj su doktori u Sarajevu na Univerzitetskom kliničkom centru (UKCS) otvoreno rekli kakvu ima dijagnozu.

U pitanju je mulripla skleroza, kako je zovu “bolest sa 1.000 lica”, o kojoj se u BiH počelo možda i više govoriti nakon što je od posljedica iste preminula Emka, prva supruga poznatog pjevača Eldina Huseinbegovića.

– Imam 33 godine i bolujem od Multipla skleroze, bolesti koja je nepredvidiva i sa sobom nosi nepredvidive situacije i u krajnjem slučaju ono najgore, nepokretljivost, slijepoću i otkazivanje cijelog tijela. Da ne bi do toga došlo, meni je hitno potrebno liječenje. Terapija koja usporava i blokira napredovanje bolesti je injekcija COPAXONE 20 mg, koja po komadu košta oko 70 KM, a mora se primati svaki dan narednih 5 godina – navodi Muamera.

Copaxone

Lako je sračunati da cjelokupno liječenje košta oko 120.000,00 KM, što Muamera i njena porodica nisu u mogućnosti obezbjediti.

Kutija injekcija u kojoj dođe 28 komada košta blizu 2.000 KM, 953 eura u Beču, gdje je počela primati prvu terapiju koju ne bi smjela prekidati.

Zbog toga se ona obratila za pomoć prijateljima, poznanicima, svim dobrim i humanim ljudia.

– Zato MOLIM sve DOBRE i HUMANE ljude da mi pomognu u mojoj borbi za zdrav i normalan život.

MuameraDip-inj1

Đip je dva puta dosad primala tzv. PULSNU terapiju.

“Ona djeluje samo par mjeseci i stanje mi se pogorša, ne mogu sama ništa, uvijek seka mora biti sa mnom”, iskrena je Đip.

Ispod ovog teksta nalaze se podaci za one koji eventualno žele pomoći, kao i kopije medicinske dokumentacije koje govore o kakvoj bolesti je riječ.

MuameraDip-apel

MuameraDip-nalaz1

MuameraDip-nalaz2

MuameraDip-nalaz3

MuameraDip-nalaz4

MuameraDip-nalaz5

(29)

DOKTORI U SARAJEVU DJEVOJCI OTVORENO REKLI KAKVU IMA DIJAGNOZU: Sada joj je nada…

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-