DOKAZ PLANA SRBIJE: NA KOSOVU ZAPLIJENA VELIKE KOLIČINE ORUŽJA

Kosovska policija je  tokom provjere sedam lokacija na sjeveru Kosova pronašla oružje, municiju, eksplozivne naprave i drugu vojnu opremu.

 

 

U zajedničkom saopćenju Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo i Policije Kosova navodi se da je po nalogu suda Kosovska policija izvršila provjere na sedam lokacija u sjevernom delu zemlje, u vezi s događajima od 24. septembra u Banjskoj.

 

 

 

 

Obavještavamo vas da su provjere izvršene na različitim lokacijama, četiri u Sjevernoj Mitrovici, dvije u Zvečanu i jedna u Banjskoj.

 

 

Tokom ovih kontrola, u podrumu jednog od tri solitera u Sjevernoj Mitrovici, pronađena je određena količina municije, kalašnjikova, zolja, eksploziva… – piše u saopćenju.

 

 

 

 

Kako se precizira, zaplijenjeno je 87 komada eksploziva TM 100, tri ručne bombe (zolje), jedno automatsko oružje AK-47, jedna protivpješadijska mina tipa MRUD, 63 električna detonatora, 23 mehanička detonatora, jedan sat za aktivaciju, jedna ručna bomba M79, torbe, radioaparati, panciri, medicinska oprema, prsluk za nošenje magazina, gas maska i baterije.

 

 

 

PRISUTAN I KFOR

 

Dodaje se da su u ovim kontrolama učestvovali i zvaničnici EULEX-a, dok je u naselju Tri solitera u Sjevernoj Mitrovici bio prisutan i KFOR.

 

 

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xelal Svecla naveo je da “ručne bombe, eksplozivi, protupješačke mine i daljinske mine, detonatori i vreće s raznim napravama, isti proizvodi koji su zaplijenjeni u Banjskoj i ranije u Zvečanu, razjašnjavaju za nas i za međunarodno mišljenje širina plana Srbije za pripajanje sjevera putem terorističke agresije”.

 

(Hayat)

(563)

DOKAZ PLANA SRBIJE: NA KOSOVU ZAPLIJENA VELIKE KOLIČINE ORUŽJA

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-