DODIK O SABINI ĆUDIĆ: “Zovu me da joj odgovorim a ja ne znam ni ko je ona!”

“Kažu da je mnogo toga rekla o meni, a ja nemam ništa da kažem o njoj. Ne znam ni ko je”, rekao je Dodik na Iksu.

 

 

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ne zna ko je Sabina Ćudić o kojoj ga pitaju mediji.

 

 

 

“Zovu me mediji i pitaju za Sabinu Ćudić. Kažu da je mnogo toga rekla o meni, a ja nemam ništa da kažem o njoj. Ne znam ni ko je”, rekao je Dodik na Iksu.

 

 

 

Podsjećamo, govoreći o Miloradu Dodiku, zastupnica Naše stranke, Sabina Ćudić,je kazala kako je svima jasno da je on glavni kočničar EU puta Bosne i Hercegovine.

 

 

 

“U Budimpešti je jasno da je on problem. U Berlinu, Parizu, Londonu i Washingtonu je svima jasno da postoji jedna prepreka evropskog puta. U tom smislu nam je olakšao. Čovjek bez bankovnog računa prijeti otcjepljenjem, to je smiješno. Kada je riječ o odlascima u Moskvu, ja mislim da je on tim odlascima odmogao, ali dugoročno je i pomogao BiH. Odmogao je u smislu da gradimo narativ da BiH ima kapacitete da država isporuči evropski put, a istovremeno je sebi nacrtao političku metu na čelo identificirajući sebe kao ruski faktor u BiH, neko ko koči evropski put”, mišljenja je Ćudić.

 

 

 

Također je kazala kako je tragikomično pričati o SNSD-u kao predvodnikom EU puta.

 

 

 

“Dodiku i njegovom rukovodstvu su ruke finansijski i u drugom smislu vezane. Ako ti ljudi krenu u kreiranje incidenta, a to krene u rat, to je kraj RS-a. Tragikomično je kad taj čovjek kaže da može predvoditi procese, a izolovan je od svijeta”, rekla je Ćudić.

 

(SB)

(221)

DODIK O SABINI ĆUDIĆ: “Zovu me da joj odgovorim a ja ne znam ni ko je ona!”

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-