OGLASIO SE ZBOG PROTESTA PROTIV ŽELJKA KOMŠIĆA U MOSTARU: A onda ga je Dino Merlin oštro kaznio!

Nedugo nakon bubnjara oglasio i PR tima Dine Merlina, koji se ogradio od bubnjara i iznio tvrdnju da nema nikakve veze s politikom, niti bilo kakvim javnim istupima s tim u vezi.

Amar Češljar, bubnjar benda bosanskohercegovačkog pjevača Dine Merlina, “izazvao je zgražavanje hrvatske javnosti u BiH” pošto je poručio da bi “poslao tenk” na Hrvate koji su u Mostaru protestovali protiv Željka Komšića, novoizabranog člana Predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda koji je izabran prije svega glasovima Bošnjaka, javlja Hina.

amar-cesljar-rip-400x260

“Ma, tenk poslat i opleti. Ovo je, ba, ludilo. Nema tu glave za razgovore” – napisao je Češljar na jednom od sarajevskih portala, a taj njegov komentar su, “mnogi podržali, ali i kritikovali”.

protst

Navodi se da su “njegov javni istup nakon toga objavili svi uticajni hrvatski mediji u BiH, nakon čega je uslijedio veliki broj kritika”.

Hina dodaje da je Češljar danas, međutim, u dva odvojena nastupa iznio tvrdnju da je njegov stav bio odgovor nacionalistima.

amar-cesljar

“Komentar je važio za nacionaliste koji nisu dobrodošli ni u jednu zemlju “– napisao je Češljar.

“Ovi koji su tu, u suštini, tu zemlju ne smatraju kao svoju, a kao žive u njoj. Čast izuzecima, naravno” – napisao je bubnjar, dodavši da Dino Merlin nema nikakve veze s njegovim stavom.

Hina navodi i da se tri sata kasnije “Merlinov bubnjar predomislio, pa je u novom mejlu predložio hrvatskim medijima, koji su ga nakon toga ismijali, da objave kako je njegov profil hakovan”.

amar

“Nego kako se profili zaista hakuju možda radi situacije nije loše upravo to objaviti ako se slažete?! Česljaru hakovan profil i to je sve” – napisao je Češljar.

Hina navodi da se “nedugo nakon bubnjara oglasio i PR tima Dina Merlina, koji se ogradio od bubnjara i iznio tvrdnju da nema nikakve veze s politikom, niti bilo kakvim javnim istupima s tim u vezi”.

dino-merlin

“Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke muzičkog saradnika Amara Češljara koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko desetljeća diljem svijeta kroz muziku propagiraju ljubav, mir i dobro.

Svi moji saradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti.

dinomerlin

Zbog nepoštivanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše djelovanje, odlučio sam odmah otkazati daljnju saradnju Amaru Češljaru.

Ovim putem i primjerom pozivam sve nas na razumno djelovanje kako bi preuzeli odgovornost za svoje riječi i djela i bili korektni jedni drugima u izgradnji tolerantnije budućnosti”, poručio je Merlinov agent.

(1167)

OGLASIO SE ZBOG PROTESTA PROTIV ŽELJKA KOMŠIĆA U MOSTARU: A onda ga je Dino Merlin oštro kaznio!

About The Author
-