Dodik: Nije tačno da će Dan RS biti ukinut, BiH je propala zemlja, borim se za…

državu RS…

 

 

 

On je rekao da se BiH održava na predstavi i “nedosanjanim snovima o Bosni”, ali da je nemoguće živjeti u zajednici sa onima koji srpskom narodu “nameću epitet genocidnog naroda”

 

 

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je u intervjuu za RTRS da “9. januar kao Dan RS neće biti ukinut, jer se tim praznikom slavi nastanak RS i tako će biti i ubuduće.”

 

 

Podsjećamo, Ustavni sud BiH je obilježavanje 9. januara kao Dana RS proglasio neustavnim.

 

 

Dodik je naveo da je to oko Dana RS navedeno i “Deklaracijom o zaštiti nacionalnih i političkih prava srpskog naroda”, koja je usvojena u Beogradu na “svesrpskom saboru”.

 

 

Činjenica da smo usvojili sve članove ove deklaracije govori o tome koliko smo se spremali za ovo – dodaje Dodik.

 

 

On je naveo da su na saboru, pored postojećih obilježja, donesena i nova poput “Dana državnosti i da je zaključeno da se, kao i u Srbiji Sretenje – 15. februar, i u RS obilježi kao Dan državnosti”.

 

 

Dodik je istakao da “RS ima pravo na to i da nije jedina koja ima više datuma za obilježavanje nacionalnih i državnih praznika”. On naglašava da oni koji to pokušavaju tumačiti drugačije ne poznaju Zakon o praznicima.

 

 

 Ovu deklaraciju su usvojile vlade RS i Srbije, dogovorili smo se i da vaučeri turistički, koji važe u Srbiji, važe i u RS i obrnuto. Svašta smo dogovorili, ali vidite da sve pada u sjenu kada neki opozicioni političar shvati nešto kako on želi – ističe Dodik.

 

 

On je naveo da je ponosan što je bio dio “svesrpskog sabora”, jer je riječ o srpskom okupljanju na koje se čekalo decenijama.

 

 

Ovo je bila prilika da se pokaže da je dosta i raznoraznih stranaca koji pokušavaju svašta. Za mene oni nisu važni, oni imaju svoj pristup, ja to poštujem. Bavim se politikom i vodim ovaj narod onako kako ja smatram da treba – dodaje Dodik.

 

 

Dodik naglašava da je usvojena Deklaracija kapitalno važan dokument i dodaje da se u Srbiji niko protiv toga nije pobunio, već samo pojedini u RS koji tvrde da je Dan RS ukinut.

 

 

Laž je kada se kaže da je Dodik ukinuo Dan RS. Ja se borim za državu RS – istakao je Dodik, dodajući da je “proces razdruživanja rezultat toga što je BiH propala zemlja”.

 

 

On je rekao da se BiH održava na predstavi i “nedosanjanim snovima o Bosni”, ali da je nemoguće živjeti u zajednici sa onima koji srpskom narodu “nameću epitet genocidnog naroda”.

 

 

RS je država, sve više će to biti, jednog dana ćemo izaći iz BiH, za nas ovdje nema sreće, ali nema ni sreće za Bošnjake ovako. Ne želim da u političkom smislu živim sa ljudima koji su nam nametnuli da smo genocidan narod. BiH je propala zemlja. Od ovog trenutka ja se bavim samo dobrim odnosima sa našim prijateljima, a u Sarajevu mi nemamo prijatelje. Cinizam koji dolazi iz Sarajeva je samo komičan i ništa više – naglasio je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/dg)

(341)

Dodik: Nije tačno da će Dan RS biti ukinut, BiH je propala zemlja, borim se za…

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-