DODIK NAJAVLJUJE KONAČNI RASPLET: „SDA je kriva za kočenje u imenovanjima direktora određenih agencija poput SIPA-e, u utorak pada…

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazao je za N1 kako će u utorak održati sastanak s liderima HDZ-a i SDA o izborima u Mostaru, imenovanjima u agencijama BiH i ministarstvima te drugim aktuelnim pitanjima.

 

 

Dodik je istaknuo kako je sporazum o Mostaru potpisan bez dogovora sa predstavnicima sprskog naroda i da zbog toga Srbi iz tog grada negoduju.

 

 

“Želimo da imamo ravnopravan odnos. U zakonu nije predviđeno da se poštuje popis stanovništva iz 1991. godine. Potrebno je da se Srbi stave u ravnopravan status s ostala dva konstitutivna naroda”, rekao je Dodik.

 

 

Dodao je kako će sutra imati sastanak s opozicionim strankama iz RS-a koje su u Mostaru kako bi dogovorili jedinstven stav u vezi s tim pitanjem te kako su sa SDS-om dogovorili jedinstven nastup na izborima u tom bh. gradu.

 

 

Za kočenje u imenovanjima direktora određenih agencija, poput SIPA-e, Dodik je optužio SDA i istaknuo kako je to bilo potpuno nepotrebno.

 

 

“Imenovanja za SIPA-u i druga mjesta su prošla proceduru. Mi zastupamo pristup da ostaje na snazi ono što je ranije dogovoreno. Vjerujemo da SDA to čini da zadrži podobne Srbe iz SDS-a. SDA pokazuje način da uslovljava. To je bilo i oko izbora ministra za izbjeglice. Dosadašnji princip je da ono što pripada određenoj kvoti, drugi ne spore. To nije dobro, jer možemo to isto uraditi za izbor ministra sigurnosti. Pokušat ćemo u utorak da riješimo to pitanje uz potrebu da se to više ne dešava”, rekao je Dodik za N1.

 

 

Pogledajte video:

 

 

(451)

DODIK NAJAVLJUJE KONAČNI RASPLET: „SDA je kriva za kočenje u imenovanjima direktora određenih agencija poput SIPA-e, u utorak pada…

About The Author
-