FARUK DRINA BRUTALNO ODGOVORIO ĆAMILU DURAKOVIĆU: Prikupljaš glasove, a Saša Popović je sve moguće nagrade podijelio Bosancima!

Finale Zvezda Granda je najavljeno za 13. juli u sarajevskoj Zetri, a načelnik Srebrenice Ćamil Duraković je među prvim negodovao zbog održavanja najpopularnijeg muzičkog takmičenja u regiji.

 

POVEZANI SADRŽAJ: Ćamil Duraković: Neka je haram svakome ko je odobrio i učestvovao u organizaciji “Zvezda granda” u Sarajevu

 

Poznati producent Faruk Drina mu je putem Facebooka brutalnu odgovorio, a u cjelosti vam prenosimo njegovo otvoreno pismo:

 

-“Gospodine Durakoviću,

 

ne mogu da odšutim na količinu gluposti kojom me percepcija smara detektujući haos u političkoj sferi događanja u ovoj našoj napaćenoj državi.

 

Oguglao sam prilično,ali nisam kada gluposti ili možda nepromišljenosti potiču od onih sa kojim me oni sa strane identifikuju po vjeri i naciji. Haramiti nešto, što te lično ne dotiče može se tumačiti na nekoliko načina.

 

POVEZANI SADRŽAJ: Dino Konaković: Ili će ZOI pomjeriti datum ili neka Grand traži novu lokaciju, jer na taj dan…

 

Možda ti je to nekontrolisano izletilo, ko` što je onomad izletilo našem vjerskom poglavaru, pa se sada svi snebivamo kako će se to protumačiti. Ili si možda obogatio predizbornu kampanju populističkim izjavama zadirući na polje estrade, a i vrabci na grani znaju da je estrada vrlo interesantna političarima (naročito pred izbore).

 

Ako si harameći Zvezde Granda kalkulisao pridobiti glasače, odmah ti kažem da si se preračunao. Ti kao aktuelni i aBd, budući načelnik, koji vlada u jednoj multietičnoj političko-teritorijalnoj jedinici trebaš, a i moraš pokazati malo više mudrosti.

 

Glas niti jednog Srbina s tim gestom nećeš dobiti, jer mu indirektno atakuješ na sunarodnjake, a i oni časni Srbi, koji se intimno ili javno ne slažu sa negiranjem genocida i koji jedva čekaju da se normalizuje stanje, kako bi im olakšao taj jaram oko vrata, uplašit će se tvoje fetve.

 

POVEZANI SADRŽAJ: Iz ‘Grand produkcije’ / Definitivno odlučeno o finalu ‘Zvezda Granda’

 

Pa i Srbi iz Srebrenice obilježavaju neka svoja stradanja, dan nakon našeg pomena na genocid, ali nisu digli kuku i motiku na Zvezde Granda, koje u to doba priređuju „veselje“ i to s Bošnjacima, pa još u glavnom gradu mrske im države.

 

Opet, ako si haramio Zvezde Granda u namjeri da pridobiješ naklonost bošnjačkih glasača, služeći se vjerskom terminima (haram), trebao si prethodno klanjati istihare, pa bi ti se kazalo jesi li na pravom putu. Zasigurno bi političke poene kvalitetnije prikupio da si krenuo fantomskim trgom nestalih donacija kojima je Srebrenica u postratnom periodu obasipana.

 

Zato se kani ćorava posla, jer 99% Bošnjaka ne propušta niti jednu emisiju ZG iz razloga što ih ta zabava bar na trenutak odvodi od tmurne svakodnevnice koju im priređuju političari. Oprosti Ćamile i ti si političar.

 

POVEZANI SADRŽAJ: Saša Popović: Već smo pomjerili finale zbog ramazana. Ako je problem zbog Srebrenice, bit će u Beogradu!

 

P.S. nisam organizator superfinala ZG koje će se dogoditi 13. jula u sarajevskoj Zetri, ali sam dobrovoljno na mobi, zato što su takva događanja nama Bošnjacima u ovom društveno-političkom trenutku neophodna.“

 

Nepsoredno prije otvorenog pisma Ćamilu Durakoviću, producent Faruk Drina je ukazao zašto spektakl u Zetri, tačnije finale Zvezda Granda ne bi trebalo predstavljati problem:
– “Pomen na Srebrenicu i Dan žalosti je 11. juli, i to treba da poštuje svaki normalan i častan čovjek. U BiH se u ovom periodu održava ili će se održati na stotine manifestacija zabavnog karaktera, ne bih da nabrajam, trebalo bi puno vremena. Kačiti se sada za manifestaciju ZG, koja afirmiše Bosance daleko više od bilo kojeg medija u BiH, je u najmanju ruku nekorektno. MOŽEMO LI SE POSTAVITI U KOŽU SAŠE POPOVIĆA, KOJEG BOSANSKI SRBI MOGU OPTUŽITI DA GRAND PRODUKCIJA ZAJEDNO SA BOŠNJACIMA SLAVI SRPSKE ŽRTVE, NAVODNO POBIJENE OD NASERA ORIĆA, JER I BOSANSKI SRBI OBILJEŽAVAJU NEKA SVOJA STRADANJA ODMAH IZA SREBRENICE 12.JULA. Saša je u zadnja tri serijala ZG podijelio sve moguće nagrade Bošnjacima, kako će on svojima objasniti i ukazati zbog čega je to tako???“

 

Ekskluziva.ba

(240)

FARUK DRINA BRUTALNO ODGOVORIO ĆAMILU DURAKOVIĆU: Prikupljaš glasove, a Saša Popović je sve moguće nagrade podijelio Bosancima!

About The Author
-