VASKOVIĆ OTKRIVA NEVIĐENU BRUKU; DOSJE NEŠIĆ: „Od robijanja u Srbiji dogurao do poslanika DNS-a u parlamenu BiH, direktora “Puteva” RS-a i šutera gomile novčanica…“

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti…

 

 

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

 

Nenad Nešić, poslanik DNS-a u parlamentu BiH i v.d. direktor “Putevi RS”, robijao je u Srbiji, a prebio je svojevremeno svoje pomoćnike u “Putevima RS”. Nije odgovarao zbog toga, jer je sve zataškano. Prije nego je postao direktor u “Putevima” tukao je podređene u svojim propalim firmama.

 

.

Nešić koji je osiono i bahato nogom šutirao gomilu novčanica nije mnogo iznenadio svojim postupkom.

 

 

Nešić je uvaženi visoki funkcioner DNS-a, poslanik i direktor, iako je poodavno trebalo da bude u zatvoru zbog brojnih pljački koje je počinio i čini ih i dalje.

 

Dio njegovog Ganga su i Aleksandar Glavaš, narodni poslanik (DNS) i Mladen Lučić (odbornik DNS-a), “vlasnik” firme “Legend”, kojima su svojevremeno zapaljeni automobili;

 

Sigurno ne zato što su odlični momci, već u sklopu mafijaških obračuna u Istočnom Sarajevu.

 

 

Lučiću je zapaljen automobil 21.08.2017., ali to je za njega sitnica, jer sada vozi BMW-ov džip; Glavašu je izgorio A6, 25.12.2017., ali ga to nije uopšte uzbudilo, jer je kupio još bolji auto; Ima se, otima se – od uvoza preskupe soli, maziva, goriva, bitumena… Sve moraju kupovati putari.

 

Glavaš, Lučić i Nešić dio novca otimaju preko firme “Legend”, a veći dio para Nešić otima sam: “narukvice” pred isplate putarima; Nešić je v.d. direktora “Putevi RS”. Ako putari ne plate “narukvicu” Nešiću (5-10 posto od vrijednosti posla) nema plaćanja radova. Nisu to budžetske pare, već Nešićeve!

 

Umjesto da je u zatvoru zbog milionskih poreskih dugovanja i javnog optimanja para od putara, Nešić otima javno; Javno tvrdi da posjeduje sedam miliona keša, pa šta je onda čudno što nabije nogom par hiljada evra? Ništa.

 

 

Iako protiv njega ima sijaset krivičnih prijava, Nešić je i dalje na slobodi, jer plaća visoke funkcionere MUP-a RS, što je lično potvrdio u nekoliko navrata pred svjedocima.

 

 

Zbog navedenog, sedam miliona keša koje Nešić posjeduje su samo dio sume koju će tek da zaradi: “Putevi” su zatražili kredit od EBRD u visini od 100 miliona evra – za sanaciju puteva (ide izborna godina) i dubioze u “Putevima RS”. Nešić će to da raskrčmi bez ostatka.

 

“Putevi RS” su dužni cca 90 miliona KM. Nešić je zaista odličan “šuter”!!!

 

Opširnije o ovoj Gangsterskoj družini u Dosjeu koji sam objavio 29.06.2018.

 

Dosje Robijaš Nešić: Primitivac i Nasilnik koji je lični milionski minus pljačkanjem JP “Putevi” pretvorio u lični milionski plus; Lučić i Glavaš saučesnici u brojnim prevarama, ucjenama, otimačinama…

 

Nešić

 

Nenad Nešić je tipičan primjer primitivnog, neobrazovanog, beskrupuloznog kriminalca i hohštaplera koji je maksimalno iskoristio bliskost političkim strankama, zatim i ulazak u politiku, kako bi se obogatio brzinom svjetlosti.

 

Preporuka za ulazak u politiku bilo mu je robijanje u Srbiji zbog prijetnjji. Robija, pa direktorska fotelja – srpski san!

 

Nešića je “baš krenulo” kada je prije dvije godine postao v.d. direktora JP “Putevi RS”, kao kadar DNS-a iz Opštinskog odbora Podzemlje Istočnog Sarajeva.

 

dugovi

 

Prije nego je sjeo u direktorsku fotelju i počeo, iz dosade i navike, da premlaćuje podređene, Nešić je imao dvije firme i bio je zaista “uspješan”: Sa te dvije firme napravio je štetu državi od cca 1,2 miliona KM!

 

To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS – 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.

 

Međutim, upravo je to Nešića preporučilo za direktorsku poziciju- princip je biti beskrupulozan i spreman na otimačinu.

 

Danas Nešić, samo dvije godine otkako je na čelu “Puteva”, ima milionske svote.

 

objekti

 

Gradi objekat u Vojkovićima, u Istočnom Sarajevu pravi stambenu zgradu, kupio je i srušio hotel “Romanija” na Sokocu…. Pa će i tu da gradi. Tipičan primjer primitivnog hohštaplera, koji je “uspio” u politici.

 

 

Sve mu ide lako: Prisili putarske firme, u ovom slučaju “Romanijaputeve”, da urade zemljane radove, izliju temelje i ležeće ploče, asfaltiraju prilaz i parking.

 

Isto tako, sruše hotel i poravnaju zemljište za izgradnju novog objekta, Samo ta operacija rušenja hotela na Sokocu koštala je 300.000 KM, a sve su platili “Putevi RS”.

 

Fakturisano je kao “dodatni radovi na izgradnji tunela na Palama”.

 

Novac za druge privatne poslove Nešić dobija na jednostavan, ali efikasan način: Ucjenom putara.

 

 

ucjene

 

Način je jednostavan – ne plaća im urađene radove, probija rokove i tako ih lomi. Kada oni, konačno, pristanu da mu isplate deset posto, pare sa računa “Puteva” se prebacuju na njihov. Prije toga, osoba od Nešićevog povjerenja dolazi u putarsku firmu i uzima njegov dio. Sve je to ureno snimljeno od MUP-a RS, ali ne koristi se za istragu, već druge svrhe. Možete i sami pretpostaviti koje.

 

 

“Putevi” nikada nisu bili, kao fima, lošiji, ali ni Nešić bogatiji.

 

Osim Nešićevog brata Predraga, u njegovoj kriminalnoj organizaciji su Aleksandar Glavaš i Mladen Lučić. Obojici su, ne tako davno, automobili odletili u vazduh, a napadači nikada nisu otkriveni.

 

Pitanje je zašto tako poštenim momcima automobili lete kao baloni; Što njih ni najmanje ne smeta da ubrzo kupe nove, još skuplje, plus stanove i sve što uz to ide.

 

Vrh MUP-a ćuti o ovim prljavim Nešićevim poslovima, iako imaju napisanu krivičnu prijavu protiv njega za milionske prevare, koju drže u ladici. Njome drže i dio DNS-a, kojim Nešić vlada.

 

 

Hotel Romanija – nekad i sad

 

Standard, već primijenjen na Petru Đokiću, lideru socijalista.

 

glava bande

 

Sigurno MUP ne drži tu prijavu u ladici zbog spoznaje da je Nešić glup da osmisli sve poslove, na koje ću podsjetiti u nastavku teksta, već što je glava te male, ali vrlo efikasne i prljave zločinačke družine, Aleksandar Glavaš.

 

Glavaš

 

Bilo bi zaista efektno kada bi neko iz MUP-a, ako još uvijek postoje odjeljenja koja se bave borbom protiv kriminala i naručenih ubistava, uradio finansijsku istragu poslovanja i imanja Glavaša, Lučića i Nešića, čiji automobili vrijede, zajedno, preko 1,2 miliona KM. Plus stanovi, kuće, objekti u izgradnji.

 

Nešić je nedavno kupio novi mercedes i platio ga 240.000 KM, a ovih dana kupuje stan u Beogradu.

 

Nastavi li sa šopingom, putarske firme neće više popravljati rupe na asfalti, već će ga skroz dići. Šta će ikome asfaltirani putevi, kada je Nešiću, Lučiću i glavi te prevarantske hohštaoplerske družine Glavašu, potreban novac.

 

Ono što je zaista interesantno jeste da Nešić, preko “Puteva”, finansira stranku koju Marko Pavić, njegov lider, nikako ne želi u koaliciji. E to je već pitanje za Pavića, a ako ga baš interesuje koja je to stranka i kako novac ide iz “Puteva” prema njoj, može malo da se raspita u sopstvenom vrhu partije.

 

Kao što je za Pavića pitanje Nešićevo intimisanje sa “kontroverznim biznismenima” sklonim formiranju paravojski i svim što uz to ide!!! (nastaviće se)

 

Nenad Nešić – Novi Kralj nepotizma Sarajevsko-romanijske regije (14.05.2018.)
Nenad Nešić, direktor JP “Putevi RS” postao je novi Kralj nepotizma na Sarajevsko-romanijskoj regiji.

 

 

Nešić: Kratak predah izmešu silnih obaveza

 

Uspio je na funkcije postaviti svu bližu rodbinu, a u narednom periodu slijedi upošljavanje šire familije.

 

Nešić je za svog savjetnika postavio Mlađena Božovića, sa kojim je u rodbinskim vezama, preko brata Predraga.

 

Božović je ranije optuživan za korupciju i fizičke napade na uposlenike Fonda za povratak, gdje je bio direktor.

 

Božović je veoma sposoban, jer osim savjetničkih poslova za Nešića prima platu i u “Elektrodistribuciji” Pale, iako nikada ne dolazi na posao.

 

Nešićev otac Rade dobio je od sina odborničko mjesto u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo (odbornik DNS-a); Nakon toga kreće prava karijera pa je Rade postavljen i za odbornika u Skupštinu grada Istočno Sarajevo.

 

Na poziciju izvršnog direktora za finansije u Zavodu za zapošljavanje zaposlio je Svjetlanu Lučić, majku svog kuma Mladena Lučića.

 

Mladen Lučić je jedan od čuvene “Braće Bing” koji i dalje haraju Istočnim Sarajevom, a sa Nešićem je oteo milionske svote preko firme “Legend”, prodajući so za puteve putarskim firmama u RS, po paprenim cijenama.

 

Pisao sam o tome u nizu tekstova, a jedan od njih je i “Nešić so iz Egipta plaćao 63 KM/t, a ucijenjenim putarima RS prodavao po cijeni od 170 KM/t; Ukupna Nešićeva nelegalna zarada od 2,5 do 4 miliona KM”.

 

U Rektorat u Istočnom Sarajevu zaposlio je Dobricu Lučića, oca kuma Mladena.

 

Strateško raspoređivanje kumova je nastavljeno postavljenjem u

 

Upravni odbor u Komunalnom preduzeću Istočno Sarajevo, gdje je imenovana Svjetlana Lučić, ali i Nešićev rođeni brat Predrag.

 

Kumovi i Kume su prioritet za Nenada Nešića, DNS-ovog Kuma iz Istočnog Sarajeva: na poziciju direktorice obdaništa u Istočnom Novom Sarajevu progurao je kumu Maju Pandurević.

 

Inspekcija je naložila smjenu Kume, jer ne ispunjava uslove za tu funkciju, nakon čega ona podnosi ostavku. Traći se za nju novo radno mjesto.

 

Nešić je mislio i na još jednog Kuma – Aleksandra Glavaša, koji je imenovan za predsjednika Skupštine Opštine Istočno Novo Sarajevo.

 

Glavaš je pripadnik krimorganizacije “Braća Bing”.

 

Našlo se posla i za njegovu suprugu – obdanište je posebno interesantno Nešiću.

 

Mislio je i na rođake, pa je Slađana Nešić dobila poziciju u Republičkom inspektoratu.

 

Za sve navedene pregalačke napore, Nešić je dobio i nagradu – Povelju opštine Istočno Novo Sarajevo, zajedno sa Željkom Cvijanović, premijerkom.

 

“Smatram da umjeren broj priznanja koja se dodjeljuju pokazuje da nije lako dobiti nagradu opštine Istočno Novo Sarajevo i smatram da upravo to daje vrijednost ovim priznanjima”, maliciozna je izjava Nešićevog kuma Glavaša.

 

Kralj nepotizma Nenad Nešić nastavlja sa preuzimanjem poslova Zavoda za zapošljavanje, što je i logično, jer je uspješniji od njih u zbrinjavanju nezaposlenih.

 

Kriminalni Znakovi pored puta: Nenad Nešić, DNS-ov Prvi gangster, od novca otetog ucjenom putara, zida stambeno-poslovni objekat (18.07.2018.)

 

Nešić i Pavić

 

Marko Pavić svoj DNS stalno pokušava predstaviti kao alternativu; U poslednje vrijeme mu se i posrećilo, jer je stranka postala “jezičak na vagi” između Režima i Opozicije, a posebne pluseve napravio je odbranom rudnika “Ljubija” od kriminalne prodaje.

 

Međutim, što Pavić po “danu sagradi”, to Nenad Nešić, direktor JP “Putevi” RS, po “noći razgradi”. Jer, Nešić djeluje po principu “Otmi i prevari”!

 

Nešić je jedan od pikova Pavića iz Istočnog Sarajeva, predstavlja se bitnim u regiji, premda je riječ o najobičnijem hohštapleru i kriminalcu, čiji je jedini cilj laka i brza zarada, pljačkom državnih resursa. I otvoreno nasilje nad radnicima njegovih poluileganih firmi, o čemu su mediji široko izvijestili, ali pavić nije preduzeo ništa u vezi sa Nešićem.

 

Ukoliko Pavić smatra da je DNS sa Nešićem alternativa, onda se grdno vara. Nešić i njegova gangsterrka ekipa su kopija zločinačke organizacije Bude Stankovića. Toliko su bahati i nasilni u otimačini i spram građana, da će, na kraju, neko od te drskosti teško stradati.

 

Nešić ne treba biti direktor, već treba u zatvor

 

Nešić je v.d. direktora JP “Putevi RS” i njegovim poslovima zaista bi trebalo da se pozabave istražni organi: Samo da začeprkaju, taj nespososbni, neobrazovani i beskrupulozni đilkoš bi odmah zavrpio u pritvoru.

 

Međutim, đilkoši su danas na cijeni, pa tako i Nešić u DNS-u. Tvrdi da ga štiti lično Pavić.

 

Sa tim tvrdnjama uspio je preko svoje firme “Legend” d.o.o. da opljačka putarska preduzeća u Republici Srpskoj za, najmanje, tri miliona maraka.

 

Nešić je, sa pozicije direktora JP “Putevi RS”, putarska preduzeća iz Republike Srpske da od firme, koju Nešić protežira, moraju kupiti so za posipanje puteva. U suprotnom, obustavio bi im isplate za poslove koje obavljaju po Ugovorima sa JP “Putevi RS”.

 

Nešić je predstavnicima jedanaest putarskih preduzeća iz RS lično saopštio da moraju pristati na navedenu ucjenu (i cijenu) ili za njih para sa računa “Puteva” nema.

 

Putari su prihvatili, jer ih je Nešić obavijestio da iza njegovog zahtjeva stoji “lično Marko Pavić, predsjednik DNS-a” i da on to radi po njegovom nalogu.

 

Nešić sada, opljačkanim parama, gradi stambeno poslovni objekat u Hilandarskoj ulici u opštini Istočno Novo Sarajevo, površine od cca 2.500 m2; Ulaganja su oko tri miliona KM.

 

Gradnja najjeftinijim materijalima/Igranje na Čubrilovića

 

Gradnja je kao i Nešić – bezvrijedna, ali naći će se već neko da mu utrapi stanove.

 

Jasno je da se objekat gradi novcem opljačkanim od putara. Tu dileme nema, što potvrđuje i početak radova – gradnja je otpočela prije nepuna tri mjeseca.

 

Nešićeva zgrada (lijevo)

 

Zajedno sa Nešićem u ovom projektu su i Mladen Lućić, na kojeg se vodi firma “Legend” doo, kao i Aleksandar Glavaš, funkcioner DNS-a iz Istočnog Sarajeva.

 

Lučić i Glavaš su postali javnosti poznati kao “studenti” sa Istoka koji su se “borili” za tamošnji Univerzitet, iako je riječ o surovim rekletašima.

 

Lučić i Glavaš su već godinama izvršioci brojnih Nešićevih prljavih poslova.

 

Sve kriminalne poslove, Nešić, Lučić i Glavaš pokrivaju tvrdnjama da iza njih stoji Pavić, pa im je valjda, po toj logici, lično lider DNS-a odobrio i kupovinu luksuznih automobila.

 

Poslednjih mjesec dana, Nešić se veoma primakao Nedeljku Čubriloviću, predsjedniku Skupštine i jasno je da tim postupkom traži alternativnu zaštitu, ukoliko bi Pavić počeo da diće ruke od njega.

 

Nešić je veoma često u Čubrilovićevom društvu.

 

Skupocjeni automobili

 

Lučić je nedavno kupio BMW 5, vrijedan 110.000, a Glavaš Audi A6, vrijedan 120.000 KM. Nešić posjeduje nekoliko luksuznih automobila, među kojima je i BMW X6, vrijedan 170.000 KM.

 

Osim poslova ucjenjivanja putara i po drugim osnovama, sem soli i izvlačenja novca iz JP “Putevi” RS, Nešić, Lučić i Glavaš bave se i nelegalnim izvozom oblovine u susjedne zemlje, na čemu, takođe, uzimaju velike pare.

 

Izvoz oblovine je zabranjen, to je teško krivičnio djelo, ali Nešić&Banda Oavićevim imenom i granice otključavaju, jer i za te poslove, kako tvrde, imaju punu podršku Marka Pavića, kao i za novi pljačkaški projekat – mijenjanje i farbanje saobraćajnih znkova pored puta.

 

Nešić nezvanično tvrdi da dio novca od svih njegovih prljavih poslova ide lideru DNS-a.

 

Polovinom decembra prošle godine objavio sam seriju tekstova o tome kako su Nešić i Lučić opljačkali putare, ali institucije nisu reagovale, jer je Pavić tada zaista zaštitio Nešića.

 

Nakon najnovijih prljavih rabota, bilo bi nužno zaustaviti nezajažljive gangstere iz Istočnog Sarajeva, jer njihovo bahato ponašanje prijeti da preraste u otvoreno nasilje nad sugrađanima.

 

 

Direktor silom

 

Nešić je za direktora JP “Putevi RS” postavljen 25. jula 2016. i to na insistiranje Marka Pavića.

 

Prije tog postavljenja, Pavić je insistirao da Nešić bude imenovan na poziciju direktora “Elektrodistribucije” Pale, umjesto Ljubomira Mrde, aktuelnog direktora i člana SNSD-a.

 

Mrda nije htio da podnese ostavku, a koalicija SNSD-a i DNS-a zamalo je pukla.

 

Od tada se odnosi između ove dvije stranke stalno pogoršavaju, a nesuglasice su kulminirale oko “Ljubije”, nakon čega se produbilo nepovjerenje.

 

Nešićevo ucjenjivanje putara i nezakonito otimanje cca 3 miliona KM svakako ide u prilog Miloradu Dodiku u obračunu koji slijedi sa Pavićem.

 

Nešić redom bije

 

Nešić je vrlo nasilna osoba: 02.09. 2016. godine isprebijao je Živorada Bosančića, izvršnog direktora za pravne poslove u JP “Putevi RS” (objavio sam tekst o tome 02.09.).

 

Bosančić je tada odbio da podrži određene Nešićeve nezakonite zahtjeve.

 

Nešić je toliko teško prebio Bosančića (člana Socijalističke partije) da je interevnisala Hitna služba, a sve je zabilježila i policija.

 

Međutim, Režim je zataškao Nešićevo divljanje kako ne bi izašlo u javnost i nanijelo štetu na samom početku predizborne kampanje za lokalne izbore.

 

Nije to bio prvi teški incident u “Putevima”, nakon što je Nešić preuzeo direktorsku funkciju.

 

Nešto prije pomenutog incidenta, Nešić je fizički nasrnuo na Borisa Pavkovića, tehničkog direktora, ali je ovaj uspio izbjeći batine.

 

Nešićevi dugovi državi na koje niko ne reaguje

 

Nešić godinama već sa svojim privatnim firmama vrši razne malverzacije, ali je bio zaštićen od Režima, jer je finansirao SNSD i bio član te stranke, sve do pred izbore 2014. godine.

 

Nešić je tada pristupio stranci Napredna Srpska, koja je na izbore izašla na listi DNS-a.

 

Nakon što su dva poslanika ove partije napustili Pavićev poslanički blok, Nešić je ostao lojalan DNS-u.

 

DNS je nastavio da ga štiti od pravosudnog progona, koji bi morao da se desi, jer je Nešić budžetima RS i BiH napravio štetu od 1,2 miliona KM, poreskim utajama.

 

Nešić je sa samo dvije firme napravio štetu od cca 1,2 miliona KM: To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS – 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.

 

 

Nešić sol iz Egipta plaćao 63 KM/t, a ucijenjenim putarima RS prodavao po cijeni od 170 KM/t; Ukupna Nešićeva nelegalna zarada od 2,5 do 4 miliona KM (21.12.2016.) Nenad Nešić, direktor JP “Putevi RS” i njegov štićenik Mladen Lučić, vlasnik firme “Legend” d.o.o. iz Istočne Ilidže, nelegalno su, ucjenom putarskih preduzeća iz ovog entiteta, zaradili mnogo više od 1.350.000 KM, kako sam objavio prije nekoliko dana. Nešić i Lučić su so uvezli iz Egipta i plaćali je 63 KM po toni, sve sa prevozom do Republike Srpske. Ukupno su uvezli iz Egipta cca 19.000 tona, za šta su izdvojili, prema potvrđenim podacima, 1,2 miliona KM. Istu tu so putarima iz Republike Srspke naplatili su po 170 KM/t, što znači da su ostvarili razliku u svoju korist od 107 KM/t. Na 19.000 tona ta zarada, ostvarena ucjenom, iznosi 2.033.000 Konvertibilnih maraka. Nešić i Lučić su, preko firme “Legend”, ukupno isporučili putarima 30.000 tona soli. Ako prihvatimo da su troškovi nabavke, prevoza i ukalkulisana zarada za ostalih 11.000 tona soli (osim onih 19.000 iz Egipta), do skladišta svakog od putarskih preduzeća, zaista koštalo Nešića i Lučića 125 KM po toni (fakturisali su i njih po 170 KM/t), onda je nelegalna zarada na ovih 11.000 tona dodatnih 495.000 KM, što znači da su Nešić i Lučić ucjenom zaradili najmanje 2.528.000 KM. Pitanje je da li je ostalih 11 hiljada tona uopšte so i šta su sa onom iz Egipta pomiješali Nešić i Lučić, tako da je sasvim realno da je njihova zarada na ovom ucjenjivačkom poslu oko 4 miliona KM. Nenad Nešić, direktor JP “Putevi RS” ucijenio je putarska preduzeća iz Republike Srpske da od firme “Legend”, koju Nešić protežira, moraju kupiti so za posipanje puteva. U suprotnom, obustavio bi im isplate za poslove koje obavljaju po Ugovorima sa JP “Putevi RS”. Nešić je predstavnicima jedanaest putarskih preduzeća iz RS lično saopštio da moraju pristati na navedenu ucjenu (i cijenu) ili za njih para sa računa “Puteva” nema. Putari su prihvatili, vjerujući da nemaju kud, jer ih je Nešić obavijestio da iza njegovog zahtjeva stoji “lično Marko Pavić, predsjednik DNS-a” i da on to radi po njegovom nalogu. Nešić je visoki funkcioner DNS-a, zadužen za Sarajevsko-romanijsku regiju. Nešić je slagao putarima, jer, prema potvrđenim saznanjima, Pavić nema ništa sa ovom ucjenom, niti je na bilo koji način u njoj učestvovao. Uprkos tome, lider DNS-a nalazi se, nakon Nešićevog prljavog posla, u centru afere, kojom se već bave nadležne insitucije. Legend d.o.oNešić je naložio putarskim firmama da so moraju kupiti od preduzeća “Legend” d.o.o., koje je registrovano u Istočnoj Ilidži. Vlasnik tog preduzeća je Mladen Lučić, do prije dvije godine jedan od vođa studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, i (godinama već) izvršilac brojnih Nešićevih prljavih poslova. Nešić i Lučić se predstavljaju kao kumovi. So za posipanje puteva, koju su putarske firme morale kupiti, kako ne bi ostale bez svojih para iz JP “Putevi RS”, koštala ih je 170 KM po toni, što je, lako je uočiti, gotovo tri puta skuplje od stvarne cijene. Potrebe putarskih preduzeća u zimskom periodu su 30.000 tona soli, i to kada je snijega i leda u izobilju. Ucjenjivanje se itekako isplatilo Nešiću i Lučiću. Direktor silomNešić je za direktora JP “Putevi RS” postavljen 25. jula ove godine i to na insistiranje Marka Pavića. Prije tog postavljenja, Pavić je insistirao da Nešić bude imenovan na poziciju direktora “Elektrodistribucije” Pale, umjesto Ljubomira Mrde, aktuelnog direktora i člana SNSD-a. Mrda nije htio da podnese ostavku, a koalicija SNSD-a i DNS-a zamalo je pukla. Od tada se odnosi između ove dvije stranke stalno pogoršavaju, a došli su do nivoa u kojem se otvoreno vrijeđaju predstavnici SNSD-a i SP-a, sa jedne i DNS-a, sa druge strane. Nešićevo ucjenjivanje putara i nezakonito otimanje cca 4 miliona KM svakako ide u prilog Miloradu Dodiku u obračunu koji slijedi sa Pavićem. I koji je neminovan.

(733)

VASKOVIĆ OTKRIVA NEVIĐENU BRUKU; DOSJE NEŠIĆ: „Od robijanja u Srbiji dogurao do poslanika DNS-a u parlamenu BiH, direktora “Puteva” RS-a i šutera gomile novčanica…“

About The Author
-