CIJELI SVIJET JE U STRAHU OD NUKELARNOG RATA! Lavrov poslao OŠTRU poruku: “Amerika i NATO govore o upotebi ovog oružja”

AUTOR: Nikola Todorović

 

 

Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, pozvao je svih pet velikih nuklearnih sila da se obavežu o tome da neće započeti nuklearni rat.

 

 

Lavrov je tokom poziva najvećim nuklearnim silama da se obavežu da neće koristiti nuklearno naoružanje rekao da Kremlj nema, niti je ikada imao nameru da koristi ovakvu vrtsu naoružanja.

 

 

“Rusija nikome ne preti nuklearnim ratom”, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za Al Arabiju u petak, prenosi Sputnjik.

 

 

PUTINOVA NEPOBJEDIVA ZVIJER: Sprema se test nuklearne rakete 'Satan 2' koja može razoriti područje veličine Engleske i Walesa; 'Neranjiva je'

 

 

Prema njegovim rečima, upravo zemlje oko SAD i NATO, uz Ukrajinu, koketira sa retorikom “nuklearnog rata”.

 

 

“Nikada se ne igramo ovako opasnim konceptima. Nikada. Svi moramo biti posvećeni izjavama ‘nuklearne petorke’ – nuklearni rat nikada ne može biti pokrenut”, naglasio je Lavrov.

 

 

On je napomenuo da je Rusija ta koja je više puta insistirala na usvajanju izjava u ime svih nuklearnih sila koje bi tako potvrdile da neće upotrebiti nuklearno oružje.

 

 

Iako je Trampova administracija odbila da prihvati takve izjave, one su usvojene nakon prvog sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog predsednika Džoa Bajdena u Ženevi.

 

 

Rusi uvode raketu koja u sekundi može uništiti državu veličine Francuske - tportal

 

 

Lavrov je dodao da Moskva ne smatra da se nalazi u ratu sa NATO alijansom, jer bi to kako kaže “bio korak koji bi povećao rizike od nuklearnog rata”.

 

 

“Nažalost, postoji osećaj da NATO veruje da je u ratu sa Rusijom. NATO, SAD, evropski lideri, posebno u Velikoj Britaniji žele da Rusija izgubi na značaju. Šef evropske diplomatije Žozep Borelj direktno kaže da ruski predsednik Vladimir Putin mora da izgubi, da Rusija mora da bude poražena”, kaže Lavrov.

 

(MONDO)

(234)

CIJELI SVIJET JE U STRAHU OD NUKELARNOG RATA! Lavrov poslao OŠTRU poruku: “Amerika i NATO govore o upotebi ovog oružja”

| Slider, Vijesti |
About The Author
-