AVDOVIĆ O EVROPSKOM PUTU: BRZINA ĆE NAJVIŠE OVISITI OD BIH

Nakon što je Evropska komisija i formalno preporučila otvaranje pregovora o članstvu s našom zemljom očekuje se da će isto učiniti i Evropsko vijeće na sjednici zakazanoj za danas.

 

 

 

Ambasador Bosne i Hercegovine u Belgiji Erol Avdović kaže da je iščitavao poglavlja koja se trebaju otvoriti i da se raduje kao građanin BiH tome.

 

 

 

To su reforme. Mentorski rad koga će Evropska komisija raditi kao na nekoj autocesti u dva smjera. Brzina će najviše ovisiti od BiH i da li će na sceni ostati oni političari koji su ovo samo iskoristili.

 

 

 

Obradujmo se ovom što nam pružaju i krenimo u te reforme. Evropljani moraju shvatiti da BiH ne raspolaže svim vremenom svijeta, kao što raspolažu Evropa i Amerika, jer ne raspolaže resurima – dodao je Avdović.

 

 

 

Kazao je da je razlog interesa EU za Balkan Rusija odnosno Vladimir Putin te da je itekako svjesna opasnih ruskih namjera na Balkanu.

 

 

 

Stvar je da i mi dokažemo da razumijemo geostrateški momenat, ali da se u isto vrijeme obavežemo da želimo naprijed i da rušimo legalno sve one koji stoje na tom putu. Amerikanci dobro znaju što su stavili sankcije nekome.

 

 

 

One su tu i one bole – kazao je Avdović.

 

(Hayat)

(31)

AVDOVIĆ O EVROPSKOM PUTU: BRZINA ĆE NAJVIŠE OVISITI OD BIH

About The Author
-