SRBIJANSKI NOVINARI NEMAJU SRAMA: U studio pozvali osuđenog ratnog zločinca Veselina Šljivančanina da priča o ratu u Ukrajini, jer on ima iskustvo u Vukovaru

Mogu pričati o tome kako se osvajaju velika naseljena mjesta… – hvalio se “veliki” vojskovođa Šljivančanin…

 

 

Pojedini srbijanski mediji zaista nemaju srama. Ekipa Kurir televizije u studio je pozvala Veselina Šljivančanina, da kao ratni ekspert procijeni situaciju u Ukrajini, piše Slobodna Dalmacija.

 

 

A gdje je Šljivančanin postao ratni ekspert? U Vukovaru, gdje je ubijao nedužne civile. No to srbijanskim kolegama ne smeta, štaviše dopuštaju da se Šljivančanin hvali kako je on učestvovao u brojnim sukobima i da on može o tome puno pričati.

 

 

alt

 

 

Mogu pričati o tome kako se osvajaju velika naseljena mjesta… – hvalio se “veliki” vojskovođa Šljivančanin. A to veliko naseljeno mjesto je bio upravo Vukovar.

 

 

Zaboravio je reći kako nije dopustio Crvenom krstu da odvede bolesnike i ranjenike iz vukovarske bolnice, a potom ih je 300 ubijeno i zakopano u masovnim grobnicama. Kršio je Ženevsku konvenciju i sva druga pravila ratovanja, direktno je kriv za patnje i svirepa mučenja. A evo sada se kako ‘ekspert’ za rat u Ukrajini našao i na Kurir televiziji jer je vodio rat u Hrvatskoj. Šta reći nego – sramota!

 

 

 

 

Podsjetimo, Veselin Šljivančanin (Palež, Žabljak, 13. juna 1953), je bivši crnogorski časnik JNA, najviše upamćen tokom bitke za Vukovar. Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije osudio ga je zbog ratnih zločina najprije na pet, potom na 17 godina zatvora, a završno na 10 godina. Dakle, pravomoćno je osuđeni ratni zločinac.

 

 

Uz nadređenog Milu Mrkšića (također ratnog zločinca), učestvovao je 1991. u opsadi Vukovara kao major JNA, gdje je razotkrio brutalnu i bešćutnu narav. Nakon razaranja grada, unaprijeđen je u komadanta brigade JNA u Podgorici!

 

 

alt

 

 

Šljivančanin odbija predati bolesnike iz vukovarske bolnice Crvenom križu. Svađa se s međunarodnim izaslanikom. Nakon toga 300 ljudi je ubijeno…

 

 

Evo kako je govorio u Vukovaru:

 

 

Video 2.

 

 

(SB)

(89)

SRBIJANSKI NOVINARI NEMAJU SRAMA: U studio pozvali osuđenog ratnog zločinca Veselina Šljivančanina da priča o ratu u Ukrajini, jer on ima iskustvo u Vukovaru

About The Author
-