ŠEŠELJ OTKRIO DETALJE O 5. OKTOBRU: “Rekao sam Đinđiću i Čedi, ako mi priđite moji četnici će vas izbušiti kao sito”

Predsjednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da je upozorio Zorana Đinđića i Čedomira Jovanovića, ako za vrijeme puča 5. oktobra napadnu na bilo koju istituciju u kojoj je srpski radikal rukovodilac, da će se braniti automatskim puškama, podsjećajući da su dosovci upadali u institucije sa istim oružjem.

 

 

– Kapetan Dragan je upao sa automatskim puškama i sa nekom bandom u automatskim puškama u Saveznu upravu carina, onda je Mlađan Dinkić upao sa svojom bandom i automatskim puškama u Narodnu banku Jugoslavije

 

. Ni u jedno ministarstvo gde je radikal bio ministar niko nije smeo da upadne, a upozorio sam Đinđića da ćemo pucati ako nas bilo gde napadnu – rekao je Šešelj.

 

Šešelj je ispričao i njegov sukob sa dosovcima kad su mu napravili zasjedu.

 

 

– Ja sam krenuo npr. jedan dan iz Batajnice na posao i imao sam jedna kola pratnje, moje pouzdane četnike na čelu sa Vasilijem Vidovićem, četničkim vojvodom, i oni blokirali put u centru Batajnice, nadomak nadvožnjaka i ja izađem prvo sam iz auta, otkopčam sako da mi se vidi pištolj za pojasom.

 

Oni su postavili neki džip tamo i ja kažem – Skanjajte ovaj džip ili ću ga sad izbušiti kao sito i oni skloniše džip – ispričao je Šešelj.

(895)

ŠEŠELJ OTKRIO DETALJE O 5. OKTOBRU: “Rekao sam Đinđiću i Čedi, ako mi priđite moji četnici će vas izbušiti kao sito”

About The Author
-