KOMŠIĆ IZ BEOGRADA PORUČIO DODIKU: GLAVNI GRAD BIH JE…

Trenutni odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine nisu “antagonistički”, ali su neka pitanja otvorena godinama, što govori da “ipak nešto ne štima”, ocjenjuje predsjedavajući Predsjedništvu BiH Željko Komšić, uz poruku da je Sarajevo glavni grad BiH i da će sve ići lakše kada Srbija to prepozna.

 

 

Uz dužno poštovanje i razumijevanje svih specifičnosti koje vladaju u ovoj regiji i u odnosima naše dvije zemlje, niko od nas iz Sarajeva nema ništa protiv da se odvijaju kontakti sa bilo kojim dijelom zemlje, ali samo uz jednu napomenu, i to ne kao fusnotu – da je glavni grad BiH Sarajevo.

 

 

Kad se to bude prepoznavalo bilo gdje, ne samo u odnosima naše dvije zemlje, stvari će lakše ići – rekao je Komšić u intervjuu koji je Tanjugu dao u Beogradu, prije sastanka trilaterale Srbija – Turska – BiH.

 

On je istakao da nema ništa protiv saradnje Beograda i Banja Luke, da Milorad Dodik, srpski član predsedništva BiH, ima sva ustavna ovlaštenja i legitimitet da bude sagovornik bilo kome u svijetu, ali da se zna kako treba da komuniciraju dvije zemlje.

 

Nemam ništa protiv da Dodik ima dobre odnose sa bilo kojim predsjednikom Srbije, pošto je Dodiku svaki predsjednik Srbije najbolji.

 

To je njegovo pravo, ali glavni grad BiH je Sarajevo – ističe Komšić.

(186)

KOMŠIĆ IZ BEOGRADA PORUČIO DODIKU: GLAVNI GRAD BIH JE…

About The Author
-