ZLATAN BEGIĆ OTKRIVA: “Briselom kruži non-paper iz Njemačke, jedan od scenarija je otcjepljenje RS-a”

“Ono što Dodik misli, Željka Cvijanović kaže! Ne smijemo zanemariti i potcijeniti njihove izjave…”

 

 

Zlatan Begić, zastupnik DF-a u parlamentu BiH i profesor Ustavnog prava upozorio je da je jedan od mogućih scenarija u non-paperima koji kruže po Briselu da se RS pusti da ide, a da bi se ona pustila, mora postojati neki Dodik i neko mora izaći na entitetske linije. Tvrdi da je porijeklo tog non-papera iz Njemačke.

 

 

Kazao je za FACE TV da međunarodna zajednica može riješiti situaciju za 48 sati i kriminalce poslati gdje im je mjesto. Zabrinut je i šta će se dešavati sa državnom imovinom.

 

 

“Da li primijetite sa kolikim se uvažavanjem Schmidt obraća Dodiku i Čoviću?! Zapadne politike pokušavaju odvojiti Vučića od Rusije i spremni su za to žrtvovati i našu domovinu! BiH bi mogla kao država postojati samo na papiru, a da se njome upravlja preko Beograda i Zagreba!

 

 

Nemamo problem sa narodom i narodima nego sa politikama! Ovo što se dešava je dobro da se svi razbudimo i da znamo da prekoputa nas žive ljudi kojima su vodilje nosioci velikodržavnih politika, UZP-a, ratnih zločina, genocida! Treba biti spreman za buduće aktivnosti, jer nemamo pravo da potcjenjujemo ovakve stvari!

 

 

Ovo su bili protesti političara sa građanima koji su isforsirani da dođu! Sumnjam da će Željka i njeni sljedbenici doći na ono što oni nazivaju “generalnom probom”!

 

 

Ono što Dodik misli, Željka Cvijanović kaže! Ne smijemo zanemariti i potcijeniti njihove izjave i ono što nam se može desiti! Dodiku se prave ustupci; Beogradu se daju koncesije kroz RS, a nad Federacijom se daju koncesije Hrvatskoj kroz njihove satelite u BiH! To je ideja za postizanje stabilnosti u ovom regionu! Ovakve politike bismo mogli plaćati i krvlju! Dodik ne bi mogao da ovo radi bez prešutnog odobrenja Zapada”, smatra Begić.

 

 

Ističe da se stranke trojke ponašaju neodgovorno, a jedna trećina Trojke je nastala jer su ih finansirali stranci.

 

 

“Druga trećina Trojke mora se tako ponašati jer ih sudije i tužioci HDZ-a i SNSD-a imaju u šaci. Treća trećina Trojke su diletanti. Sve što su stranci uradili ne bi bilo moguće bez ovakve Trojke”, kazao je.

 

 

Kazao je da je presuda koju je dobio Slaven Kovačević historijska.

 

 

“Ta presuda je demokratski standard! To znači da plemenske vođe ne mogu okupljati svoja plemena i izvoditi ih na neke zamišljene linije! Očekujem provedbu presuda”, kazao je.

 

 

 

(SB)

(221)

ZLATAN BEGIĆ OTKRIVA: “Briselom kruži non-paper iz Njemačke, jedan od scenarija je otcjepljenje RS-a”

About The Author
-