ZBOG IZJAVE DA “MILORAD DODIK NIJE RS”: Dodik se obrušio na Miličevića i SDS, optužio ih da “prihvataju stavove sarajevskih političara”

Šteta što SDS sa novim vođstvom nastavlja starim putem ili stranputicama, sluganstvom međunarodnim kancelarijama – ocijenio je Dodik

 

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da “zabrinjava što predsjednik SDS Milan Miličević prihvata stavove i sarajevskih političara i lažnog visokog predstavnika i priču o državnoj imovini stavlja na sto, zaboravljajući da je tema završena Dejtonskim mirovnim sporazumom”.

 

 

Predlagati da se imovina dodijeli lokalnim zajednicama me tjera na sumnju da Miličević, ipak, zna da je pitanje imovine već riješeno, ali da on prosto mora da ga aktuelizuije narativom koji je kreiran i van SDS i van Republike Srpske – rekao je Dodik odgovarajući na pitanje da prokomentariše Miličevićevu izjavu da “državna imovina i dobra u javnoj upotrebi nisu dva identična pojma i da bi ova dobra, odnosno prirodni resursi trebalo da budu u vlasništvu lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

 

 

On je rekao da je “SDS svojevremeno, zbog najviših nacionalnih interesa, napustio parlament BiH i krenuo sa narodom da stvara i brani Republiku Srpsku, a 30 godina kasnije SDS napušta Narodnu skupštinu Republike Srpske i brani interese PDP, kojem je nacionalni program napisan u Velikoj Britaniji”.

 

 

On je naveo da se u jednom slaže sa predsjednikom SDS-a, koji je izjavio da “Milorad Dodik nije Republika Srpska”, ali samo bi ga upitao zašto se onda prema Republici Srpskoj odnose kao prema Miloradu Dodiku.

 

 

Što se tiče mene lično, nisam ni tražio ni očekivao podršku SDS ili Milana Miličevića, jer što bi podržali Milorada Dodika kad su se oprali od svih svojih prethodnih predsjednika sve do Mladena Bosića, koji je praktično učinio SDS probosanskom partijom – naglasio je Dodik.

 

 

Zaključio je da izjavom da SDS poštuje institucije Republike Srpske, ali odgovorne institucije, Miličević u stvari govori da SDS ne poštuje institucije Republike Srpske ukoliko one ne rade kako bi to željeli u SDS ili negdje gdje se kreira politika SDS.

 

 

Šteta što SDS sa novim vođstvom nastavlja starim putem ili stranputicama, sluganstvom međunarodnim kancelarijama – ocijenio je Dodik.

 

 

 

(SB)

(862)

ZBOG IZJAVE DA “MILORAD DODIK NIJE RS”: Dodik se obrušio na Miličevića i SDS, optužio ih da “prihvataju stavove sarajevskih političara”

About The Author
-