Zahiragić protiv Zahiragića / Kako je kantonalni SDA zastupnik govorio o SDP-u prije izbora, a kako govori sada

Kantonalni zastupnik Haris Zahiragić koji za sebe voli reći da je principijelan i konzistentan u zastupanju svojih stavova, u praksi ipak povlači poteze koji ga demantuju.

 

 

Tako je, očajnički prizivajući SDP u zagrljaj SDA, u potpunosti promijenio narativ usmjeren prema toj stranci.

 

 

Sjetit ćemo se da im je u kampanji između ostalog poručivao da su se za vrijeme agresije na BiH “sakrili u mišje rupe”, te da od “čitavog političkog opusa SDP-a, od nastanka, pa do danas, više vrijedi prašina pod Alijinim cipelama”.

 

 

Neumorno je SDP-u fakturisao Zahiragić i rezultate izbora u Mostaru, iako su se njegova matična stranka i HDZ, kao i svaki put do tada, vrlo lako dogovorili oko raspodjele fotelja u ovom bh gradu.

 

 

Išao je i korak dalje, pa je lično Zahiragić izgovorio teške riječi na račun SDP-a, optužujući ih za “veleizdaju u Srebrenici”. Istoj onoj Srebrenici u kojoj je SDA izgubila načelnika, a evo sada i mjesto potpredsjednika RS-a. Toliko o “veleizdajama”.

 

 

Tako je govorio Zahiragić dok je čvrsto vjerovao da će “on sam imati više glasova nego cijela lista SDP-a”.

 

 

Nakon što se to naravno, ni približno nije dogodilo, a Stranka demokratske akcije u Kantonu Sarajevo nije opcija za vlast čak ni bratskom DF-u, Zahiragić je promijenio ploču.

 

 

“Mislim da je SDP ozbiljna patriotska stranka, iako ja ideološki kao SDA sa SDP-om nemam ništa, s druge strane mislim da kao najveća stranka, po rezultatu sa tog lijevog političkog spektra ipak jedno vezivno tkivo, i da postoji broj odgovornih ljudi kojima je preča država od ideoloških razlika”, poručio nam je Zahiragić .

 

 

Očigledno je opasan sukob stavova u pitanju, a bitku vode Zahiragić protiv Zahiragića.

 

(PRESS)

(122)

Zahiragić protiv Zahiragića / Kako je kantonalni SDA zastupnik govorio o SDP-u prije izbora, a kako govori sada

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-