DOKTORI MU DAVALI 5 POSTO ŠANSE DA PREŽIVI: Filip je žrtva pomahnitalog ubice sa Cetinja, a njegova borba za život još traje…

“Filip je doživio tešku povredu u predjelu glave koja je prouzrokovala traumatsku povredu mozga, gubitak uha i dijela lobanje”, navodi se u objavi na gofundme stranici.

 

 

Porodica Filipa Đurkovića (32), koji je teško ranjen u tragediji na Cetinju 12. augusta, pokrenula je akciju prikupljanja pomoći za njegovo liječenje.

 

 

Filipa je Vuk Borilović, koji je ubio 10 osoba, našao i upucao dok je radio u dvorištu.

 

 

Nakon ranjavanja, dobio je pet odsto šanse da preživi, i još se bori da vrati svoj život u normalu.

 

 

Filip je doživio tešku povredu u predjelu glave koja je prouzrokovala traumatsku povredu mozga, gubitak uha i dijela lobanje. Ima povrede na vratu i ramenu, a u njegovom tijelu se nalazi više dijelova metka.

 

 

On je prošao kroz više dvadesetosatnih operacija. Pravo je čudo ne samo što je Filip preživio nego što pokazuje napredak”, navodi se u objavi na gofundme stranici.

 

 

Kako je objašnjeno, Filip je i dalje u bolnici i doktori rade sve što je u njihovoj moći ne samo da mu spasu život već da mu pomognu da se oporavi i da ima što bolji život, prenosi Blic.

 

 

“Filip ima značajna kognitivna, motorička, senzorna i govorna oštećenja od povreda. Pred njim je dug put do oporavka, a ljekari nesu sigurni da li će ikada povratiti punu funkcionalnost. On dobija stalnu njegu i biće mu potrebne dodatne operacije i opsežna medicinska njega u doglednoj budućnosti”, navodi se u objavi i dodaje:

 

 

Filip je dragi sin, brat, ujak i veliki prijatelj mnogima. Svi koji ga poznaju potvrdiće da je on jedan od najnesebičnijih, najpozitivnijih i najbrižnijih pojedinaca koje su upoznali. On je uvijek prvi koji pruža ruku pomoći svakome kome je potrebna. Inspiriše njegova snaga i posvećenost da se oporavi.

 

 

I dalje je ostao veseo i pun života. Filipova majka, Marina, je uzela neplaćeno sa posla i svakog dana vozi od Cetinja do Podgorice kako bi većinu dana provela u bolnici sa njim.

 

 

Dok Filipova porodica čini sve što može da mu pomogne u procesu oporavka, novac prikupljen na platformi će, ističu, direktno ići za pomoć u plaćanju Filipovih medicinskih troškova i svih potrebnih stvari kako bi se poboljšao kvalitet njegovog života”, navodi se u objavi.

 

(SB)

(128)

DOKTORI MU DAVALI 5 POSTO ŠANSE DA PREŽIVI: Filip je žrtva pomahnitalog ubice sa Cetinja, a njegova borba za život još traje…

| Da se ne zaboravi, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-