VUČIĆEV INFORMER GRMI NA KOMŠIĆA: “Imaš li ti stida, čoveče?”

Srbijanski tabloid Informer blizak vladajućem SNS-u reagovao je na saopštenje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića vrlo žestokom naslovom: “IMAŠ LI TI STIDA, ČOVEČE?! Komšić ne može da izbaci Handkea iz glave: NAGRAĐEN JE GENOCID, OVO JE PORAŽAVAJUĆE!”

 

 

Dalje u tekstu Informer navodi kako je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić rekao je da je dodjelom Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu, koja mu je svečano uručena danas u Stokholmu, “nagrađen genocid” i da bi oni koji su ga nagradili trebalo da se stide.

 

 

 Danas je nagrađen genocid. Oni koji su ga nagradili, trebali bi da se duboko stide toga. Od dobitnika nagrade i čoveka koji veliča genocid, mržnja se mogla i očekivati, ali mržnja od strane onih koji su mu nagradu dali jeste poražavajuća – rekao je Komšić, prenosi Informer, koji prenosi i slijedeću izjavu Komšića:

 

– Ovo je čin mržnje prema žrtvama genocida. Pred čovečanstvom, pred nama svima, pred civilizacijom, ali u ovom slučaju i pred ljudima od knjige i reči stoji zadatak da se izborimo s mržnjom prema žrtvama genocida u našoj državi.

 

alt

(1671)

VUČIĆEV INFORMER GRMI NA KOMŠIĆA: “Imaš li ti stida, čoveče?”

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-