OTKRIVEN MOTIV MASAKRA U ČEŠKOJ: Rastrojeni inženjer umislio da ga ne žele liječiti pa upao u bolnicu i ubio 6 osoba!

Šest osoba poginulo je u utorak ujutro u pucnjavi u bolnici u češkom gradu Ostravi. Tri osobe su povrijeđene, operirane i nalaze se pod medicinskim nadzorom. Nakon višesatne potrage policija je locirala napadača u automobilu koji je iskoristio za bijeg, no prije hapšenja napadač je počinio samoubistvo.

 

 

Radi se o češkom inženjeru građevine Ctiradu V. (42), čiji su identitet potvrdile dvije osobe koje su ga prepoznale na fotografiji, kao i Aleš Zygula, direktor kompanije za koju je radio.

 

– Umislio je da je teško bolestan i da ga niko ne želi liječiti. Odlazio je u sve bolnice, svim doktorima. Prošli mjesec zbog toga nije uopće došao na posao. Došao je prije 14 dana i rekao da je na bolovanju. Ne želim više pričati o tome – rekao je Zygula.

 

Direktor bolnice Jiří Havrlant ispričao je da je napadač oko sedam sati ujutro bio miran u čekaonici poput svih ostalih pacijenata, no onda je odjednom i bez ikakvog povoda počeo pucati. Ustrijelio je devetoro ljudi, od čega ih je šest vrlo brzo preminulo. Od tri ranjene osobe dvije su nakon operacije stabilno, a za jedan život se doktori još uvijek bore.

 

Rastrojeni muškarac otvorio je vatru iz kratkog vatrenog oružja za koje navodno nije imao dozvolu, a direktor bolnice je potvrdio da su sve ubijene osobe bile pacijenti.

 

Napadač je potom pobjegao u sivom Renaultu Laguna, a bolnica je evakuirana. Policija je objavila navodnu fotografiju na Twitteru, no vrlo brzo su je povukli jer se radilo o svjedoku, a ne napadaču. Naknadno su objavili fotografiju Ctirada V. kao i snimku nadzorne kamere.

 

Ministar Jan Hamacek rekao je da su hitne službe i policija odmah reagirale, a u potrazi za počiniteljem angažirani su i helikopteri.

 

Nakon višesatne potrage policija je locirala automobil i okružila ga. Prije nego što su ga uspjeli savladati, napadač je počinio samoubistvo.

 

– Policija je pronašla automobil, iz njega se čuo pucanj. Utvrđujemo identitet muškarca koji se ubio pucajući u gllavu prije nego što je policija uspjela stupiti u akciju – napisali su.

 

Govoreći o napadu kao velikoj tragediji, češki premijer Andrej Babiš rekao je da je napadač vjerovatno mentalno poremećena osoba koja nije imala pomagača.

(980)

OTKRIVEN MOTIV MASAKRA U ČEŠKOJ: Rastrojeni inženjer umislio da ga ne žele liječiti pa upao u bolnicu i ubio 6 osoba!

| Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-