VUČIĆ PREKO VULINA PORUČIO SCHMIDTU: “Pozivaš na blokade puteva u Srbiji, a smetaju ti blokade u Republici Srpskoj!”

“Ne može Schmidt da ponižava srpski narod, a da ne dobije odgovor Srba”, poručio je lider Pokreta socijalista poznat po tome što javno govori ono što Vučić misli.

 

 

Pokret socijalista u Srbiji čiji je osnivač Aleksandar Vulin, bliski saradnik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, uputio je oštru poruku visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu.

 

 

Licemerje zapadnih predstavnika je beskonačno.

 

 

 

 

Christian Schmidt i njegove zapadne kolege mesecima pozivaju na blokade međunarodnih puteva u Srbiji, neke Schmidtove kolege i lično učestvuju u blokadama puteva i mostova u Beogradu, ali zato sada gospodinu Schmidtu smetaju protesti Srba u Republici Srpskoj, smeta mu to što Srbi brane svoje pravo da budu slobodni”, saopćio je Vulin, ne navodeći kada je Visoki predstavnik pozivao građane Srbije na blokadu piuteva u Srbiji.

 

 

 

 

Schmidt je za to da menja vlast u Srbiji na ulici, da nasilno menja ustavni poredak Srbije, ali zato sada kada Srbi u Republici Srpskoj izražavaju svoje neslaganje sa Schmidtovom pogubnom politikom, odjednom gospodin Schmidt nije više za to da se putevi blokiraju.

 

 

Svesni smo licemerne politike koju sprovodi Christian Schmidt prema svim Srbima, ali isto tako poručujemo Schmidtu i njegovim kolegama da Srbi iznad svega cene svoju slobodu i pravo na slobodne izbore i da se vlasti u Srbiji i Republici Srpskoj neće menjati onako kako je on zamislio, iz stranih ambasada, već isključivo voljom većinskog srpskog naroda na izborima.

 

 

Ne može Schmidt da ponižava srpski narod, a da ne dobije odgovor Srba”, poručio je lider Pokreta socijalista poznat po tome što javno govori ono što Vučić misli.

 

 

 

(SB)

(478)

VUČIĆ PREKO VULINA PORUČIO SCHMIDTU: “Pozivaš na blokade puteva u Srbiji, a smetaju ti blokade u Republici Srpskoj!”

About The Author
-