VOJNO-POLITIČKI ANALITIČAR ĐURO KOZAR: “Očito je da je Dodika pogodila optužnica, manipuliše se narodom i to nije dobro…”

“Vrlo sam razočaran jer oni stalno ističu granicu između entiteta, ali BiH je jedna država sa dva entiteta i samo može biti administrativna crta”, kaže Kozar

 

 

Vojno politički analitičar, Đuro Kozar bio je gost emisije ‘7PLUS’ televizije Hayat te je komentarisao proteste.

 

 

Kazao je kako je to bila jedna nepotrebna manifestacija čija je poruka bila nacionalistička – da se ne može zajedno živjeti u BiH.

 

 

Očito je da je Dodika pogodila optužnica i on cijeli narod želi da okupira tim, kao da je cijela RS ugružena i kao da je ugrožena funkcija predsjednika RS-a.

 

 

 

 

To nije tačno, jer se optužnica odnosi samo na njega i Miloša Lukića. On je to podigao na nivo entiteta kao da se želi ugasiti RS i kao da se sve želi vratiti na neke početke.

 

 

Jako se manipuliše narodom i to nije dobro.

 

 

Vrlo sam razočaran jer oni stalno ističu granicu između entiteta, ali BiH je jedna država sa dva entiteta i samo može biti administrativna crta.

 

 

 

 

Ne može to nikako biti granica.

 

 

Na sva četri skupa jako je potencirana granica, što znači da je narodu u RS-u stalo do sukoba, kao da se u BiH više ne može živjeti”, rekao je Kozar.

 

 

 

(Hayat)

(353)

VOJNO-POLITIČKI ANALITIČAR ĐURO KOZAR: “Očito je da je Dodika pogodila optužnica, manipuliše se narodom i to nije dobro…”

About The Author
-