VOJIN MIJATOVIĆ P(R)OZIVA: “Džaferović i Komšić da dođu u Banja Luku i odavde…”

“… da brane državu”

 

 

Nakon otkazane sjednice Predsjedništva BiH na kojoj se nije glasalo o Zoranu Tegeltiji, kao kandidatu za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Milorad Dodik je kazao da će sačekati 5. septembar kada “ističe rok važenja” sporazuma trojice lidera, a da će onda Republika Srpska poduzeti određene korake.

 

Među njima je i inicijativa za vraćanje nadležnosti entitetima te blokiranje državnih institucija. Tako je Dodik najavio da će RS predložiti povlačenje sporazuma o formiranju Oružanih snaga, indirektnih poreza, VSTV-a ali i svemu onome što su, kako je rekao, nametnuli visoki predstavnici.

 

Odmah su mu odgovorili Željko Komšić i Šefik Džaferović kazavši da bi se to dogodilo da su potrebne odluke entitetskih parlamenata.

 

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH smatra, pak, da, ukoliko do sjednice Skupštine RS-a dođe, da Komšić i Džaferović moraju biti prisutni.

 

 

„Ako bude sazvana sjednica NSRS-a pozivam Komšića i Džaferovića da prisustvuju istoj i brane političke stavove, a ne da pričaju iz Sarajeva. I Banja Luka je BiH, dođite i branite državu“, poručio je Mijatović.

 

(1386)

VOJIN MIJATOVIĆ P(R)OZIVA: “Džaferović i Komšić da dođu u Banja Luku i odavde…”

About The Author
-