Upoznajte ljepšu polovinu novog premijera Kantona Sarajevo: Ko je supruga Adema Zolja?

Baš kao i supruga smijenjenog premijera, i ona je lice sa malih ekrana. Televizijskim gledaocima Amra Zolj nije nepoznata, s obzirom da su je prethodnih godina mogli viđati u programu TV SA.

 

Kanton Sarajevo danas je i zvanično dobio novog premijera, nakon što je sa te pozicije, nakon inicijative poslanika SDA, smijenjen Elmedin Konaković. Skupština Kantona Sarajevo danas je sa 19 glasova ‘za’, 10 ‘protiv’ i jedan ‘suzdržan’, za premijera nove kantonalne vlade izabrala Adema Zolja.

I dok je ovdašnjoj javnosti novi premijer, manje-više, nepoznat kao javna ličnost, s obzirom da se kao jedan od izvršnih direktora u Autocestama FBiH nije previše javno eksponirao, njegova supruga nije.

Baš kao i supruga smijenjenog premijera, i ona je lice sa malih ekrana. Televizijskim gledaocima Amra Zolj nije nepoznata, s obzirom da su je prethodnih godina mogli viđati u programu TV SA.

 

amra-zolj
Foto: Facebook

 

Ona se trenutno nalazi na  poziciji izvršne direktiorice programa ove televizije, a na početku angažmana na TV SA radila je u Informativnom programu, uređujući, između ostalih, i emisiju “Tu smo 545-545”. Urednica je emisije “Život i zdravlje”, kao i Dnevnika TVSA.

U njenoj biografiji izdvaja se i podatak da je po zanimanju diplomirani pravnik, a prva medijska iskustva sticala je od 1994. do 1998. godine kao voditeljica emisije “Otvoreni studio” i “BiH u objektivu” na tadašnjoj RTV BiH.

Rođena je 1971. godine, a juče, 03. aprila, proslavila je 47. rođendan. Najljepši poklon priredio joj suprug zauzevši premijersku fotelju.

 

amra-i-adem-zolj
Foto: Facebook

 

A da njen tv angažman privlači pažnju javnosti potvrđuje i pitanje zastupnice SBB-a, upućeno novom premijeru uoči imenovanja:

– Da li će Vam  činjenica da Vaša supruga Amra Zolj trenutno obnaša funkciju izvršne direktorice programa na Televiziji Sarajevo – predstavljati “limit”?

Adem Zolj na to je odgovorio da njegova supruga već radi na tom poslu, te poručio da zbog toga zastupnici “ne sumnjaju u njegov moral, a ni u moral njegove supruge”.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

(2136)

Upoznajte ljepšu polovinu novog premijera Kantona Sarajevo: Ko je supruga Adema Zolja?

About The Author
-