TV NOVINARKA ARDUANA PRIBINJA NAKON TOLIKO GODINA PRIZNALA: Odbolovala sam…

Poznata bosanskohercegovačka televizijska novinarka Arduana Pribinja nakon dosta godina priznala je da joj je u karijeri vjerovatno najteže bilo raditi show “Ispuni mi želju”, koji nastoji barem malo obradovati porodice i pojedince koji su u teškom stanju…

Pribinja danas radi na Al Jazeeri Balkans, a spomenuta emisija je bila u vrijeme dok je radila na Hayat TV.

– Bila sam urednik te emisije, ali sam radila i na terenu. To je projekt koji me je znao potpuno emotivno i psihički dotući. On je oslikavao bh. bbilju – kako naši ljudi zaista žive, ne samo u Sarajevu. Kada se odmaknete malo, vidite da Sarajevo nije slika BiH. Kada odete u sela oko Zenice ili neka druga mjesta, tek tada imate pravu sliku života u našoj zemlji. To je za mene bilo tako surovo i bolno suočavanje sa realnošću. Sa ove distance sigurno mogu tvrditi da sam svaku emisiju odbolovala. U redakciju su dnevno stizale stotine pisama. Ja sam svako od njih trebala otvoriti, pročitati, a potom napraviti selekciju, od svih često tragičnih priča, izabrati najtragičniju, a onda naći dobre ljude koji će im pomoći. To je zaista bilo izazovno raditi. Izazovno u tom smislu da kada uvečer krenete kući, ne možete iz glave izbaciti jednu takvu ljudsku sudbinu, nego to nosite kući i stalno razmišljate o tim ljudima – ističe Pribinja, u širem intervjuu za Faktor, ipak dodajući da je ponosna na taj period svoje karijere.

U istom razgovoru dotakla se dijelom i privatnog života, o kojem se dosta pisalo u javnosti, posebno nakon njenog razvoda s pjevačem AlDinom Kurićem, s kojim ima dvoje djece.

Mama desetogodišnjeg Haruna i devetogodišnjeg Ishaka ima, tvrdi se, dovoljno vremena i za svoje mezimce.

– Nisam s njima onoliko koliko bih voljela biti, i često mislim da su zakinuti za vrijeme koje (ne)provodim s njima. Međutim, zbog posla kojeg radim, moja djeca mogu dobiti sve drugo što žele. Vodim se onom teorijom modernih psihologa koji kažu da nije važno koliko vremena provodite s djecom, nego da oni trenuci kada ste s njima budu kvalitetni. Kad sam na poslu o njima brine moja tetka, koja je beskrajno brižna i odgovorna žena. Oni je vole, a meni je to vrlo važno, jer se u potpunosti mogu posvetiti onome što radim, ne razmišljajući gdje su kad nisam s njima i šta rade – kazala nam je Arduana Pribinja, piše Faktor.

(2556)

TV NOVINARKA ARDUANA PRIBINJA NAKON TOLIKO GODINA PRIZNALA: Odbolovala sam…

| Magazin, Slider |
About The Author
-