Tužna sudbina žene koja je sinoć poginula na Stupu: Fikreta i Adem skupljali papirnu ambalažu na pijaci Heco

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u 17:30 sati smrtno je stradala Fikreta Selman (1963). Nesreća se dogodila sinoć u ulici Džemala Bijedića, u sarajevskom naselju Stup, nedaleko od pijace Heco.

Do nesreće je došlo kada je vozilo BMW X5 naletilo na pješakinju, a vozilom je upravljao 26-godišnji vozač inicijala A. M. iz Sarajeva. U trenutku nesreće, nesretna Fikreta Selman je gurala improvizovana kolica kolovozom. Od siline udara, žena je pala pored kolica na asfalt, a očevici tvrde da je automobil odbacio ženu nekoliko metara.

Koliko je udarac bio snažan, najbolje svjedoče dijelovi BMW-a koji su se sinoć nakon nesreće nalazili na cesti. Vozač se uspio zaustaviti tek deset metara dalje, od mjesta nesreće, a prema informacijama do kojih smo došli, cijelo vrijeme je bio prisutan na mjestu nesreće.

Nesretnoj ženi nije bilo spasa, a preminula je na licu mjesta od povreda koje je zadobila. Po samom dokasku, doktori su samo mogli da konstatuju smrt Fikrete Selman. Prema posljednjim informacija, stradala Selman je radila na obližnjoj picaji Heco. Njeno tijelo je prevezeno u prosekturu Bare, gdje bi trebala biti obavljena obdukcija.

Pored pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo koji su obavili uviđaj, na teren su izašli i vještaci mašinske struke, kao i dežurni tužitelj.

Nakon nesreće uhapšen je 26-godišnji vozač BMW-a A.M. iz Sarajeva. Mladić koji je usmrtio ženu kod pijace Heco je uhapšen oko 21:00 sat, iako se nesreća dogodila tri i po sata ranije. Pretpostavlja se da je uhapšen tek po okončanju uviđaja na mjestu nesreće. Kada je u pitanju njegov automobil, utvrđeno je da je riječ o putničkom vozilu BMW X5, registarskih oznaka E24-K-065. M. A., koji je upravljao BMW-om, je rođen 1990. godine u Sarajevu. Osim što je udario ženu i kolica koja je vozila za sobom, M.A. je udario i u parkirano vozilo (prikolicu) koje se nalazilo pored ceste, što dovoljno govori koliko je brzo vozio.

U izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo stoji sljedeće:

“Dana 18.02.2016. godine oko 17:30 sati, na kolovozu kraka ulice Džemala Bijedića, Općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do udara u improvizovana metalna kolica koja je ispred sebe gurala pješakinja S.F., rođena 1963 .godine u Višegradu, nastanjena u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke BMW X5, reg. oznake E24-K-065, kojim je upravljao vozač M.A., rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Nakon udara u metalna kolica došlo je od zanošenja istih, a potom do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.F., a zatim u parkirano priključno vozlo marke Lambert, reg. oznake 164-M-299. Od zadobijenih povreda na licu mjesta je smrtno stradala pješakinja S.F., što je konstatovano od strane ljekara Zavoda za hitnu mdeicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Tijelo preminule je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca obaviti obdukcija. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Istog dana u 21:00 sati, vozač M.A. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4. KZ FBIH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), a u vezi sa članom 332. KZ FBiH (Ugrožavanje javnog prometa)”, stoji u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Fikreta je sinoć sakupljala papirnu ambalažu sa svojim suprugom Ademom. Njih dvoje su se bavili sakupljanjem papirne ambalaže na pijaci, a nesreća se dogodila u trenutku kad su završili posao i trebali krenuti kući. Prema riječima radnika na pijaci Heco, oni su svaki dan dolazili na pijacu kako bi sakupljali papirnu ambalažu, a nakon toga je prodavali.

Njen suprug, koji je sinoć bio vidno uplakan i u šoku, je nakon nesreće rekao kako je vidio kada je automobil bukvalno pokosio njegovu suprugu i tvrdi da se sve tako brzo dogodilo. Tvrdi da ju je BMW odbacio nekoliko metara u vis. Adem i Fikreta imaju sina koji pohađa treći razred.

(72)

Tužna sudbina žene koja je sinoć poginula na Stupu: Fikreta i Adem skupljali papirnu ambalažu na pijaci Heco

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-