ŠTA LUKAČ SAD MUTI: “Nova saznanja u ‘slučaju Dragičević’, na tužilaštvu je da ih saopći”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač potvrdio je danas da postoje određena nova saznanja u “slučaju Davida Dragičevića”, ali da te detalje treba da saopći nadležno tužilaštvo.

 

 

– Ostavljam da to iznese Tužilaštvo onog trenutka kada budu smatrali da je to potrebno te da preduzmu sve potrebne radnje da bi slučaj bio riješen – rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci i ponovio da je policija u potpunosti na raspolaganju tužilaštvu kada je riječ o rasvijetljavanju tog slučaja.

 

Potvrdio je da je na zatvorenoj sjednici Narodne skupštine RS-a prvi put otkako je ministar “doživio konstruktivnu raspravu” o informaciji o stanju bezbjednosti u RS u 2018. godini i prva četiri mjeseca ove godine.

 

– Ukazivano je na probleme i razgovarano o mogućnosti poboljšanja određene situacije- rekao on.

 

Kada je riječ o ubistvu banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, Lukač je rekao da MUP intenzivno sarađuje s policijom Srbije te da je i uhapšena jedna osoba, ali da u ovom trenutku ne može govoriti ko su nalogodavci, niti o motivima Krunićevog ubistva, jer istraga nije završena.

 

Potvrdio je i da se došlo do novih detalja i u istrazi ubistva Damira Ostojića prošle godine u Banjoj Luci, a koja mogu upućivati na izvršioca tog krivičnog djela.

 

Lukač ističe i da mu je nejasno zašto se Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci umjesto osumnjičenim za ubistvo Bojana Koprene u Kolima kod Banje Luke 2014. godine, bavi inspektorima Uprave za organizovani kriminal MUP-a.

 

– Ovdje se radi o nesvakidašnjem događaju kada je riječ o odnosu pomenutog tužilaštva. U ovom slučaju imamo izvršioce, ali i svjedoke ubistva i kada smo ih priveli Tužilaštvo nije htjelo da ih prihvati, niti sasluša. Nažalost, iako imamo sva saznanja i dokaze u ovom slučaju da je tužilaštvo obustavilo istragu protiv osumnjičenih osoba i okreće je, ne znam zbog čega, na drugu stranu optužuju naše inspektore za iznuđivanje iskaza – dodao je ministar policije RS-a.

(164)

ŠTA LUKAČ SAD MUTI: “Nova saznanja u ‘slučaju Dragičević’, na tužilaštvu je da ih saopći”

About The Author
-