ŠOKANTNA SAZNANJA SLOBODANA VASKOVIĆA: „Dodik je van sebe, rastrojen je već mjesecima i mogao bi posegnuti i za najradikalnijim potezima…“

Niko to ne smije da mu kaže, ali govore drugima, zaključuje Vasković.

 

 

Milorad Dodik završni miting podrške samom sebi namjerava da organizuje u Istočnom Sarajevu, 20.11. ove godine.

 

 

Naravno, prije toga će tražiti da se mitinguje u Sarajevu, ali pretpotavlja da neće dobiti dozvolu, pa će mu to biti još jedan razlog više da na mitingu podrške samom sebi pokuša dodatno radikalizovati situaciju ne bi li nekako spriječio dalje procesuiranje pred Sudom BiH, po optužnici zbog neizvršenja odluka visokog predstavnika, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković.

 

-Od prekida procesa nema ništa, kao što neće biti ništa ni od Dodikovih pokušaja da suđenje razvuče unedogled. Ali, Dodik će pokušati.

 

 

Prema trenutnim informacijama iz njegovog “strateškog” tima poltrona, Dodik se neće pojaviti na ročištu zakazanom za 22.11. ove godine.

 

 

Pokušaće to opravdati “ranije preuzetim obavezama” ili, pak, “medicinskom dokumentacijom”.

 

 

Već sam objavio da se Dodik veoma plaši doći ponovo u Sud BiH, jer bi mogao biti uhapšen zbog toga što je prijetio tužiocu Nedimu Ćosiću na ročištu o izjašnjenju o krivici, održanom 16.10. o.g.

 

 

O tom slučaju otvorena je istraga u Tužilaštvu BiH, izuzet video materijal sa kamera iz Suda BiH i saslušani svjedoci koji su bili prisutni i čuli Dodikove prijetnje.

 

 

Da podsjetim, Dodik je tada Ćosiću zaprijetio da će se obračunati sa njim.

 

 

Ne bi me začudilo da zaista i naloži obračun bilo sa Ćosićem, nekim drugim iz tročlanog Tužilačkog tima koji je podigao optužnicu protiv njega ili, pak, sudije pojedinca koji vodi proces.

 

 

Dodik je van sebe, rastrojen je već mjesecima i mogao bi posegnuti i za najradikalnijim potezima, posebno zbog činjenice da ima na raspolaganju formaciju sastavljenu od nekoliko stotina najodanijih i najzasljepljenijih pripadnika Sekte, spremnih na sve.

 

 

Novembarski dani sve brže prolaze Dodiku; Problemi su mu eskalirali; Čak i njegovo okruženje, ma koliko poltronsko bilo, ubijeđenja je da će biti presuđen. Niko to ne smije da mu kaže, ali govore drugima, zaključuje Vasković.

 

(SB)

(758)

ŠOKANTNA SAZNANJA SLOBODANA VASKOVIĆA: „Dodik je van sebe, rastrojen je već mjesecima i mogao bi posegnuti i za najradikalnijim potezima…“

| Bosna i Hercegovina, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-