Skandalozna izjava udovice Tome Zdravkovića…

Gordana Zdravković, supruga Tome Zdravkovića, došla je iz Kanade u Srbiju kako bi prisustvovala obilježavanju 23 godine od smrti legendarnog pjevača i otkrivanju spomen-ploče.

Ona se jučer pojavila na Centralnom groblju zajedno s prijateljima Acom Pejovićem, Banetom Obradovićem i Zoranom Kalezićem. Njoj vrijeme nije izliječilo rane i nema osjećaj da je prošlo toliko godina. Gordana, koja u Kanadi živi sa svojim i Tominim sinom, ne dozvoljava da se njen suprug zaboravi i sama ga se s prijateljima rado sjeti.

Toma me je vjerovatno varao, ali ja to nisam saznala. On je radio u kafani, nije bio pop. I da sam saznala, oprostila bih mu i ostala uz njega. Ali ono što ne znate, to vas i ne boli. Nikad nisam čačkala mečku – kaže ona.

Gordana je odvela Tomu u Ameriku onda kada je saznao da boluje od raka pankreasa. Ona je tamo živjela 12 godina prije nego što je upoznala pjevača:

Toma je želio da bolest sakrije od svoje majke jer nije mogao da podnese da on umre, a da ona ostane da živi poslije njega. To mu je bilo strašno. Jurili smo po Americi da se on liječi i njegova muka nas je zbližila. Prolazio je kroz teške situacije.

Dok je Gordana davala pomen suprugu, na groblju nije bilo njegovog brata Novice. Njih dvoje već godinama nisu u dobrim odnosima.

Možda Novica ima problem sa mnom, a ne ja s njim, pa zato nije došao na grob. On je davao neke izjave, i to mi je zasmetalo. Njemu je smetalo što sam ja poslije Tomine smrti otišla u Ameriku i što nisam ostala da čuvam svekra i svekrvu – kaže Gordana.

(431)

Skandalozna izjava udovice Tome Zdravkovića…

| Magazin, Slider, Vijesti |
About The Author
-